Rusya, Türkiye'nin uyguladığı yönteme yöneldi

Ankara Masası
|
10 Nisan 2020, Cuma - 14:44
Rusya, Türkiye'nin uyguladığı yönteme yöneldi

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan plazma tedavi yöntemi Rusya'da da uygulanmaya başladı.

Rusya'da Sklifosovskiy Acil Yardım Enstitüsü ve Moskova 52'inci Şehir Hastanesi, tedavi edilen koronavirüs hastalarının kan plazmalarını hastalara aktarmaya başladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rakova, bir donörden alınan plazmanın bir ila üç Kovid-19 hastasına yettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Doktorlar, en önemli şeyin potansiyel donörlerin anlayışı ve duyarlılığı olduğunu söylüyor. Uzmanlar ne kadar çok plazma hazırlayabilirse o kadar çok insan kurtarılabilir."

EN ÖNEMLİ ŞEY…

Moskova Sağlık Departmanı Transfüzyon Uzmanı Andrey Bulanov, yeni uygulanmaya başlanan plazma yöntemiyle ilgili "En önemli şey, hastalığın hangi aşamasında, hangi dozda ve diğer araçlarla hangi kombinasyondan plazmanın en iyi etkiyi yaratacağını belirlemektir" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE KIZILAY ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLAMIŞTI

Türkiye'de de uygulamaya konulan plazma tedavi yöntemi, Kızılay'ın öncülüğünde başlatılmıştı. Koronavirüs tedavisi görmüş ve hastalıktan kurtulmuş kişilerden alınan örnekler titizlikle incelendikten sonra, tedaviye muhtaç kişilere verilmeye başlanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4663/rusya-turkiyenin-uyguladigi-yonteme-yoneldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.