Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde yapılacak restore çalışmaları için ilk adım atıldı

Elmadağ Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hasanoğlan Köy Enstitüsü Kampüsü’nde yapılacak restorasyon çalışmaları için kolları sıvadı.
Büşra Bayrak
|
24 Aralık 2020, Perşembe - 12:24
Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde yapılacak restore çalışmaları için ilk adım atıldı

Elmadağ Belediyesi, 1941 yılında bin dönümlük arazi üzerine kurulan öğretmen ve öğrencilerin imece usulüyle yaptıkları Hasanoğlan Köy Enstitüsü Kampüsü’nde, restorasyon ve çevre düzenlemesi için fizibilite çalışmalarına başladı.

Elmadağ denildiğine ilk akla gelen, Hasanoğlan Köy Enstitüsü Kampüsünde yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, “Yerleşke üzerinde bulunan yapılarının ve tarihi kalıntılarının korunması amacıyla bir araya geldiğimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Sayın Bekir Ödemiş ile birlikte, Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde yer alan hamam, ahşap ve demir atölyeleri, Amfi tiyatro, müze ve kütüphane binasının restorasyon, çevre düzenlemesi ile peyzaj planları hakkında yapılacak olan çalışmaları değerlendirdik.” dedi.

"Enstitüler köyleri  hayata hazırlayan değerlerimizdi"

Restorasyon çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eden Aşkın, “Enstitüler, köyleri yalnızca “ekmekle” değil, kitapla, müzikle, sanatla, demokrasiyle buluşturan, hayata hazırlayan değerlerimizdi. Bizlerde bu değerlerin bilinciyle hareket ederek, binalarımızı yıkılmaktan kurtarıp, tarihimize ve geçmişimize sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/467346/hasanoglan-koy-enstitusunde-yapilacak-restore-calismalari-icin-ilk-adim-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.