Ankara merkezli sahte alkol operasyonunun detayları belli oldu

Ankara merkezli 4 ilde düzenlenen sahte içki operasyonun detayları ortaya çıktı. Yaklaşık 30 ton litre etil alkolün ele geçirildiği operasyonda 30 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt elebaşlarından bir şüphelinin polis baskınında yakalanmamak için yatak odasındaki baza içerisine saklandığı ve üzerine de oğlunu yatırdığı öğrenildi.
Büşra Bayrak
|
25 Aralık 2020, Cuma - 15:37
Ankara merkezli sahte alkol operasyonunun detayları belli oldu
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşan yılbaşı öncesinde içki satışının artacağı ve buna bağlı olarak piyasaya sahte alkollü içki sürülme ihtimali üzerine başlattığı çalışmanın detayları belli oldu. 


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından emniyet ekipleri,  şüphelilerden 30'unu Ankara, Diyarbakır, Bursa ve Kayseri'deki 31 adrese düzenledikleri eş zamanlı baskınlarda yakaladı.

Örgüt elebaşıları ile söz konusu malzemelerin temin ve dağıtımından sorumlu örgüt üyelerinin de gözaltına alındığı operasyonda, 20 ton 550 litre etil alkol, 252 şişe sahte içki, 6082 TAPDK bandrolü ve içki şişesi etiketi, 32,5 litre sahte içki yapımında kullanılan yan ürün, damıtma aracı, 3 ruhsatsız tabanca, bunlara ait şarjörler, 11 dolu fişek ve az miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Yakalanmamak için yatak bazasına saklandı oğlunu üzerine yatırdı

S.Ö. ve A.D. tarafından yönetilen suç örgütünün, Türkiye'ye kaçak yollardan soktuğu malzemelerle metil ve etil alkolle sahte içki üreterek sattıkları tespit edildi.

Öte yandan, gözaltına alınan örgüt elebaşlarından A.D'nin, ikametine yapılan polis baskınından kaçmak için yatak odasındaki baza içerisine saklandığı ve üzerine de oğlunu yatırdığı belirtildi.

Suçları "çete" kapsamında

Operasyonun örgütlü suçlar kapsamında olduğu ve Ankara'da ilk kez sahte içki üreten bir çetenin kimyagerinden dağıtım elemanına kadar tüm üyeleriyle deşifre edilerek çökertildiği öğrenildi.

Ayrıca suç örgütünün 6 aydır teknik ve fiziki olarak takip edildiği, sahte içkilerin yılbaşı öncesinde piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine operasyon tarihinin öne çekildiği kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/470356/ankara-merkezli-sahte-alkol-operasyonunun-detaylari-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.