Nazmi Irgat'tan asgari ücret açıklaması

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, 2021 yılı için 2 bin 825 lira olarak belirlenen asgari ücreti kabul etmediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
28 Aralık 2020, Pazartesi - 11:35
Nazmi Irgat'tan asgari ücret açıklaması
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını yaptı.Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.


"Belirlenen net asgari ücret yetersiz"

  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ardından konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat belirlenen ücreti kabul etmediklerini söyledi. Irgat "Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır." ifadelerini kullandı.


"Asgari ücret daha tespit edilirken eksiktir"

İşveren ve hükümet kesimi temsilcilerinden net 3 bin liranın üzerinde bir rakam teklif etmelerini beklediklerini kaydeden Selçuk, "Asgari ücret daha tespit edilirken eksiktir. Bugünün geçim şartlarına bile yetmeyecek oranda bir rakam tespit edilmiştir." şeklinde konuştu.


"Çalışanları 2021 yılında zor günler bekliyor"

Irgat şöyle devam etti: Asgari ücret belirleme çalışmalarında temel alınması gereken ilklerimizi ortaya koyarak kamuoyuyla paylaştık. Maalesef işveren ve hükümet kesimi tarafından karşılık görmediğini anlıyoruz.  İşçilerin, aileleri ile birlikte yine yoksullukla geçim şartlarının her geçen gün artan ağırlığıyla karşı karşıya bırakıldığını anlıyoruz. Anayasamızda yer alan çalışanların geçim şartları yine dikkatte alınmadı. Çalışanları 2021 yılında zor günler beklemektedir.   
http://www.ankaramasasi.com/haber/474329/nazmi-irgattan-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.