Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli uydumuzu uzaya göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyiyle yerli imkanlarla üretilmiş haberleşme uydusunun 2022'de uzaya gönderileceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
28 Aralık 2020, Pazartesi - 18:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli uydumuzu uzaya göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yerli imkanlarla üretilen haberleşme uydusunun 2022'de uzaya gönderileceğini ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milli mutabakatın ifadesi"

"Evlatlarımızdan beklentimiz, korkma diye başlayan ve istiklal diye biten bu marşı lafzıyla ve ruhuyla içlerine sindirmeleridir. İstiklal Marşımız 1 asır önce millet olarak hürriyetimizi kazanmak, vatanımızı işgalden kurtarmak için vardığımız milli mutabakatın ifadesiydi.,

"İstiklal Marşımıza daha sıkı sahip çıkmamız gerekiyor"

"Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını 10 kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir. Bayrağı bez parçası, ezanı hoparlör gürültüsü, toprağı taş ve kum yığını, vatanı anlamsız bir saplantı olarak görenlerin İstiklal Marşının manasını kavrayabilmesi elbette mümkün değildir. Biz Asımın nesli dedikçe içlerini sıkıntı basanların, biz büyük ve güçlü Türkiye dedikçe kulaklarını kapatanların İstiklal Marşına sahip çıkması mümkün değildir. Mandacıların bugünkü temsilcilerinin envai çeşit ihanetin peşinde koşmaları, İstiklal Marşımıza daha sıkı sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor.

"İstiklal Marşımızdaki her lafzı, her mesajı özümseyen gençlerimiz var. Bayrak ve ezan hassasiyetini yeri gelince canı pahasına koruyan evlatlarımız var. Ardı ardına yüzüncü yılını idrak ettiğimiz her tarihi hadise bize mensubu olduğumuz milletin kıymetini bir kez daha hatırlatıyor. 2023'e hangi hissiyatla sahip çıkıyorsak, fethin 600. yılı ve 2071'i de aynı duygularla gençlerimize emanet ediyoruz.

"Yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık"

Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında dijital sistemler ilk sıralarda yer alıyor. Günlük hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerin tamamı da dijital altyapılar üzerinde çalışıyor. Devletler vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanında dijital verileri de korumak durumundadırlar. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ile bu doğrultuda ilk adımı atmıştık. Geldiğimiz noktada ülkemizin siber güvenlik politikalarını bütüncül bir anlayışla özellikle yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık.

"2022'de uzaya gönderiyoruz"

Son dönemde dijital altyapıda, siber güvenlik konularında kimi zaman gizli, açık engellere maruz kaldığımız için stratejimizi yerli ve milli anlayışla şekillendirdik. İlk haberleşme uyduğumuz inşallah 2022'de uzaya gönderiyoruz.

"Güçlü ve caydırıcı bir altyapı oluşturuyoruz"

Kendi milli siber güvenlik teknolojilerimizi geliştirmek suretiyle güçlü ve caydırıcı bir altyapı oluşturuyoruz. Mavi vatandan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisimizle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız öncülüğü ile uzun zamandır yürüttüğümüz çalışmalar sona gelmiştir.

Ülkemizin dijital altyapılarını siber saldırılarına karşı inşallah güvenli hale getireceğiz. Türkiye'nin bu alanda kendi ürünleri, firmalarıyla uluslararası düzeyde söz sahibi olmasını da sağlayacağız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/475423/cumhurbaskani-erdogan-yerli-uydumuzu-uzaya-gonderecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.