Sincan'da sokak hayvanları için yeni barınak inşa ediliyor

Sincan Belediyesi Polatlar Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi tamamlanıyor. Rehabilitasyon merkezi, hayvanların bakım ve tedavi işlemlerinin yanı sıra at eğitim parkuru ile de hizmet vermeye hazırlanıyor.
Büşra Bayrak
|
29 Aralık 2020, Salı - 12:44
Sincan'da sokak hayvanları için yeni barınak inşa ediliyor

Mücavir alan sınırları içinde bulunan sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlar için Sincan Belediyesi, Polatlar Mahallesinde 42 Bin m2 arazi üzerinde Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi inşa ediyor.

Sahipsiz, bakıma muhtaç canlar için en uygun refah koşullarına sahip; doğal ve modern barınma alanlarının yer aldığı merkezde hayvanlara her türlü imkan sağlanacak.

Merkezde; bakıma muhtaç hayvanlar için operatif müdahalelerde kullanılmak üzere ameliyathane, tedavilerde kullanılan ilaçları muhafaza etmek için eczane, güvenli ve kontrollü bir sedasyon için anestezi üniteleri, mamaların uygun ve güvenli bir şekilde saklanması için soğuk hava deposu da yer alacak. Hasta olan can dostlar için de karantina bölgesi oluşturulacak.

Aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinde faaliyete geçildi

Sokaktaki canların gerekli bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılmaya başlandı. Yapımı tamamlanan 33 padokta kısırlaştırma işlemi yapılarak tedavisi ve bakıma muhtaç olan köpekler geçici bir süre misafir ediliyor. 2 vardiya halinde 4 güvenlik görevlisi ile mesai saatleri içinde 2 veteriner hekim olmak üzere toplam 16 personel görev yapacak.

Tesiste binicilik eğitimi de verilecek

Ata sporumuz binicilik parkuru da yeni merkezde hizmet verecek. At eğitim parkur yapımında sona gelindi. At biniciliği ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Tamamlandığında merkezi ziyarete gelen vatandaşlar hem ata binme deneyimi yaşayacak hem de aileleriyle keyifli vakit geçirebilecek.

Bin can dostunu misafir edebilecek

Hayvanlarımızın doğal yaşam ortamlarına en yakın şekilde yaşayacağı ve bakımlarının düzenli olarak yapılacağı tesis tamamlandığında 1000 sokak hayvanını misafir edebilecek.

"Her can bizim için kıymetli"

Her canın kıymetli olduğunu dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "Yeni yapılan tesisimiz hizmete açıldığında bin sokak köpeğini misafir edebileceğiz. Tesisimiz hayvan barınağı olma özelliğinin dışında, ameliyathane ve muayene hizmeti de verecek. Vatandaşlarımız için de ziyaret edebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri ortamlar da yer alacak." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/478166/sincanda-sokak-hayvanlari-icin-yeni-barinak-insa-ediliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.