Şükrü Orhan'dan asgari ücret değerlendirmesi

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Orhan, 2021 yılı asgari ücret zammının işçi nezdinde düşük, ancak iş veren açısından da şu süreç için yüksek bir meblağ olduğunu belirtti.
Büşra Bayrak
|
29 Aralık 2020, Salı - 15:20
Şükrü Orhan'dan asgari ücret değerlendirmesi

Milyonların beklediği asgari ücret zam oranı dün açıklandı. 

Asgari ücret yüzde 21 artışla 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

500 TL'lik zammın esnafa olan etkilerini Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Orhan, Ankara Masası'na değerlendirdi.

İşçi nezdinde düşük iş veren nezdinde yüksek bir meblağ

Yapılan zammın halk adına bakıldığında yetmeyeceğini ama iş veren esnaflar açısından yüksek bir meblağ olduğunun altını çizen Orhan, "Şuan ki süreçte malum koronavirüs sebebi ile esnaflar iş yapamaz durumdalar. Çoğu esnaf kepenk kapatmış durumda. İşçi sayılarında azaltma yapılıyor. 500 TL kadar bir zam yapıldı. Biz bu zamma karşı değiliz ama herkesin asgari geçimi gelirine giderine göre endekslemek lazım." diye konuştu.

"Sigorta primleri ile sigorta stopaj vergilerini hazine karşılasın"

Koronavirüs nedeniyle esnafın sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Orhan, bundan sonra ki süreçte de dükkanların açılacağını düşünmediğini ifade etti. Orhan, devletin sigorta primlerinden bir esnetme yapması ya da personellerin sigorta stopaj vergilerinin hazine tarafından karşılanması durumunda esnafın rahat bir nefes alabileceğini ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/478513/sukru-orhandan-asgari-ucret-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.