Afşin Yurdakul: 2021 ağıt değil eylem yılı olsun

Habertürk sunucularından Afşin Yurdakul, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Milletvekillerine seslenen Yurdakul, "2021 ağıt değil eylem yılı olsun." dedi.
Ankara Masası
|
30 Aralık 2020, Çarşamba - 16:18
Afşin Yurdakul: 2021 ağıt değil eylem yılı olsun
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in katledilmesi gündemdeki yerini koruyor. Habertürk sunucularından Afşin Yurdakul korkunç cinayet  sonrası hem tepkisini dile getirdi hem de milletvekillerine çağrıda bulundu.

Sunuculuğunu üstelendiği 360'ta konuşan Yurdakul, karar mercileri ile göz teması kurmak için kameranın kendisine yaklaşmasını istedi. 

"Bu stüdyodan bu kameradan bütün seçilmiş vekillerimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli karar verici mekanizmalarında bulunan bütün yetkililerinin gözlerinin içine bakarak iletmek istediğimiz bir çağrımız var." diyen Yurdakul, "Artık duygusal konuşmalar zamanı olmasın Türkiye'de. Artık sosyal medyadan tepki gösterip unutup gittiğimiz zamanlar olmasın. Artık kanuna koyduğunuzu uygulayalım. Kadın cinayetlerini bitirecek güç Türkiye'nin elinde var. O yüzden 2021 ağıt değil eylem yılı olsun." ifadelerini kullandı
http://www.ankaramasasi.com/haber/479635/afsin-yurdakul-2021-agit-degil-eylem-yili-olsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.