“Sosyal medya mesafesine dikkat!”

Ankara Masası
|
11 Nisan 2020, Cumartesi - 16:48
“Sosyal medya mesafesine dikkat!”

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rüstem Aşkın, sosyal mesafeyle birlikte sosyal medya mesafesine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, korona salgınından korunmak için temizlik, sosyal mesafe ve izolasyona dikkat edilmesi gerektiğini dile getirirken,Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rüstem Aşkın, sosyal mesafeyle birlikte sosyal medya mesafesine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

  Devletin ve güvenlik güçlerinin sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili gerekli uyarıları yaptığını söyleyen Prof. Dr. Aşkın, özellikle gençlerin işin vahametini kavramak konusunda hassas olması gerektiğinin altını çizdi. Aşkın, “Bir kısmı da bunu bir cesaret gibi görüp, bana bir şey olmaz diyor. Bu konuda devletimizin taviz vermemesi ve gerekli cezaları uygulaması lazım… Sadece sosyal mesafe değil, sosyal medya mesafesi, sosyal medya izolasyonuna da dikkat etmek lazım... Sürekli yazılan ve çizilenleri takip etmemeliler” ifadelerini kullandı.

İnsanların ihtiyacı kadar bilgi edinmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Bizim ihtiyacımız olan bilgi, 10 cümle… Ama onun dışında nerede ne olmuş; bunların bizi çok ilgilendirmemesi gerekiyor” dedi. 

  Türk milletinin cana yakın olduğu için vakitlerini dışarıda, kahvelerde, camilerde geçirdiğini, bu dönemde evde durmakta zorlandığını belirten Aşkın, “Evimizi tekrar organize edebiliriz. Evlerimizle ilgilenebilir, üniversitelerin, kütüphanelerin binlerce kitabını dijital platformlarda okuyabiliriz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4811/sosyal-medya-mesafesine-dikkat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.