Koronavirüs aşısı 60 gönüllü üzerinde denenecek

Ankara Masası
|
11 Nisan 2020, Cumartesi - 17:01
Koronavirüs aşısı 60 gönüllü üzerinde denenecek

Rusya’da Koronavirüs aşılarının insanlar üzerindeki test çalışmalarına hız verildi. 60 kişinin Koronavirüs aşısının testleri için gönüllü olduğu açıklandı.

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), Koronavirüs aşısının son durumuyla ilgili bilgiler verdi. Aşının son olarak primatlar üzerinde test edilmeye devam edildiğini hatırlatan ajans, 60 kişilik gönüllü listesinin oluşturulduğunu açıkladı.

Gönüllüler arasında FMBA'da çalışan uzmanların da bulunduğu belirtildi. Listenin başında ise ülkenin en çok tanınan bilim insanlarından Ilnaz Imatdinov'un olduğu da eklendi.

VAKA VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Rusya'da korona virüs vakalarında her geçen gün artış görülürken Rusya Korona virüsü ile Mücadele Merkezi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Rusya genelinde dünden bu yana devam eden testlerin sonucunda bin 667 kişinin enfekte olduğu belirtilirken ülke genelinde toplam vaka sayısının 13 bin 584'e ulaştığı duyuruldu. Son 24 saatte 12 hastanın daha hayatını kaybettiği ve toplam ölü sayısının 106'ya ulaştığı açıklandı. Yetkililer, vakaların büyük çoğunluğunun Moskova Bölgesi'nde görüldüğünü belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4817/koronavirus-asisi-60-gonullu-uzerinde-denenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.