Kılıçdaroğlu'ndan vitrin mankeni tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yanına başörtülü bir partiliyi alarak açıklama yapmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vitrin mankeni söylemine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, tüm başörtülü kadınlardan özür dilenmesi gerektiğini ifade etti.
Ankara Masası
|
01 Ocak 2021, Cuma - 21:24
Kılıçdaroğlu'ndan vitrin mankeni tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının resmi açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yanına başörtülü bir partiliyi alarak açıklama yapmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, kadınlardan özür dilenmesi gerektiğini belirtti. 

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Biometanizasyon Merkezi İSTAÇ Kompost ve Geri Kazanım tesislerine yönelik ziyareti sırasıdan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da yer almıştı.)


CHP lideri şunları söyledi:

"Herhalde bir kadına bundan daha ağır hakaret edilmez. Doğru değil. Ne demek vitrin mankeni? Dönüp bir kendisine baksın bakalım. İnsan gerçekten üzülüyor. O koltuğun hakkını ver sen... Oturduğu koltukla millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Hangi mantıkla, hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor. Ben Erdoğan'ın bütün başörtülü kadınlardan özür dilemesini bekliyorum. "Yazıktır, günahtır. Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek. Yetmedi mi arkadaş? Biraz da sesini kes, insanlara hakaret etmekten vazgeç. Senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan herkes düşman. Bu ülkede beraber yaşıyoruz. Başı açığı, başı kapalısı, kadını, erkeği, genci… Beraber yaşıyoruz. Bırakın. Bari hiç değilse 2021'in birinci gününde bu milletin yüzü gülsün. Gerçekten acıyorum. Allah akıl fikir versin."
http://www.ankaramasasi.com/haber/485564/kilicdaroglundan-vitrin-mankeni-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.