Yeni bir sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 11:03
Yeni bir sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İbrahim Kalın canlı yayında "Yeni bir sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sokağa çıkma yasağının tekrar edilip edilmeyeceğine yanıt verdi.

Sokağa çıkma yasağının ilk günden bu yana gündemde olduğunu belirten Kalın, "İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Bunu dikkate alarak bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre şekillenir. Tekrar olabilir. Olayın seyrine göre karar verilecek" dedi.

PANİK YAPMASINLAR

10 Nisan Cuma Akşamı yaşananlar için "Keşke böyle bir panik havası hiç oluşmasaydı" ifadelerini kullanan Kalın şunları söyledi; "Böyle durumlarda vatandaşlarımız panik yapmasınlar. Sosyal mesafeyi korusunlar. Yasak ilanlarını hangi saatlerde yaparsanız yapın o 1-2 saat içerisinde marketlere hücum etme durumu ne yazık ki oluyor."

SALGIN NE ZAMAN BİTER?

Koronavirüs salgınının ne zaman biteceğinin alınan tedbirlerin ne kadar başarıyla uygulandığına bağlı olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bir küçük kaçak ikinci bir dalgayı tetikleyebiliyor. Kesin olarak "bu tarihte biter" diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor. Sağlık alt yapımız virüse karşı çok güçlü. Bu süreç sona erdiğinde, ekonomik olarak bu noktadan çok hızlı çıkacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4876/yeni-bir-sokaga-cikma-yasagi-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.