Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde "Pazarcı" bilmecesi

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 15:58
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde "Pazarcı" bilmecesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde "Pazarcı" muamması yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Pazarcı esnafının ellerinde kalan ürünleri satın aldık" demişti. Ancak ürün alınan pazar esnafının ve ürün miktarının kısıtlı olduğu iddia edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 11 Nisan'da yaptığı açıklamada "Pazarcı esnafımızın sokağa çıkma yasağı kararıyla yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Onlara ‘lütfen siz evde kalın’ dedik. Ellerinde kalan ürünleri, belediye yemekhanelerimizde kullanmak ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için satın aldık" ifadelerini kullanmıştı.

MURAT KÖSE TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. Başkan Murat Köse yaptığı açıklama da, "ABB Grup Başkanvekilli olarak, kamuoyu adına bir konuya açıklık getirmenizi istiyorum Sayın Mansur Yavaş. "Pazarcı esnafımızın mağduriyetinin farkındayız... ", "... Ellerinde kalan ürünleri satın aldık." diyorsunuz. Ankara’daki BİNLERCE PAZARCIDAN KAÇ TANESİNDEN ÜRÜN ALDINIZ?" diyerek süreci yakından takip ettiğini belirtti.

https://twitter.com/MuratKoseMamak/status/1249471329595785228

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN PAZARCI ESNAFININ TÜM MALLARINI ALDIĞI HABERİ GERÇEK DEĞİLDİR"

Mansur Yavaş’ın açıklamalarına bir tepki de Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Ali Karaca’dan geldi. Karaca, Yavaş'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca, Facebook'tan yaptığı açıklamada,

"Türkiye genelinde tezgah açan arkadaşlarımın talebi üzerine bu açıklamayı yapıyorum. Sokağa çıkma yasağından dolayı Ankara ve ilçelerinde kurulu olan pazar yerlerindeki sebze ve meyvelerimiz tezgahlarımızda, kamyonlarımızda, depolarımızda öylece bekliyor. Yasağın bitmesiyle satışa sunulacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pazarcıların mallarını alarak mağduriyetlerinin giderildiği haberi yalandır. Her zamanki ihtiyacı olan sebze ve meyve faturası olanlardan tedarik edilmiştir" dedi.

“ANKARALI PAZARCININ BÜTÜN MALLARI ELİNDE”

Ankara'daki pazarcının bütün mallarının elinde olduğunu belirten Karaca, "Pazarcıların elindeki tüm mallar sokağa çıkma yasağının bitmesini bekliyor. Pazarcının zararı ve mağduriyeti ortadayken bizim üzerimizden siyaset yapılmasın" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4905/ankara-buyuksehir-belediyesinde-pazarci-bilmecesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.