Türk modacıdan İngiliz hastanelerine maske desteği

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 13:42
Türk modacıdan İngiliz hastanelerine maske desteği

İngiltere’de yaşayan moda tasarımcısı Zeynep Kartal, küresel ölçekte yaşanan Koronavirüs Salgını ile mücadeleye destek olmak amacıyla maske üretimi yapıyor.  Evinde kurduğu atölyesinde gönüllü olarak gece gündüz çalışan Kartal’a, ailesi de destek veriyor. Türk modacı, ürettiği maskeleri çevre hastanelere gönderiyor.

Koronavirüs’ten kaynaklanan ölümlerin 10 bine yaklaştığı İngiltere’de, Türk modacı örnek bir davranış sergiliyor. Tasarımcı Zeynep Kartal, evinde bulunan atölyesinde ailesiyle gece gündüz çalışarak çevre hastaneler için maske üretimi yapıyor.

  GÜNDE 80 MASKE ÜRETİYORLAR

  16 yaşındaki ikiz çocukları Emre ve Berke ile günde 60-80 adet maske üretimi yapan Kartal, maskeleri İngiltere Ulusal Sağlık Servisi, Manchester City Council ve Bolton City Council kanalıyla hastanelere gönderiyor.

  “HASTANELERE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

  Çocuklarının isteği üzerine böyle bir çalışma içine girdiklerini anlatan Zeynep Kartal “Oğullarım salgınla beraber İngiltere’de sokağa çıkma yasağı başlayınca atölyemizin boş kaldığını ve bu süre zarfında orada maske üretebileceğimiz ile ilgili benimle konuştular. Bu fikirlerini vakit kaybetmeden atölyemizde hayata geçirdik” dedi.

Çocuklarına nasıl maske yapılacağını öğreten Kartal, üretim aşamasını şu sözlerle değerlendirdi: “Hafta içi günlerde onların ders saatleri ve mahalledeki yaşlıların alışverişlerine yardımcı oldukları zaman aralığında üretimi devralıyorum. Kalan sürede ise geç saatlere kadar dönüşümlü olarak maske üreterek çevremizde ihtiyacı olan hastanelere destek olmaya çalışıyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/4916/turk-modacidan-ingiliz-hastanelerine-maske-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.