Adana'da 'sen dulsun' tartışması kanlı bitti

Adana’da eşinden boşandıktan sonra yeniden evlenmek isteyen şahıs, “dul” olduğu gerekçesiyle kızın ailesi tarafından istenmedi. Çiftin akrabaları arasında çıkan kavgada bir kişi silahla vurularak hayatını kaybetti.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2021, Pazartesi - 11:02
Adana'da 'sen dulsun' tartışması kanlı bitti

Olay merkez Seyhan ilçesi Mestanzade Mahallesi'nde yaşandı. İddialara göre; Taşkın A. (27) bir süre önce eşinden ayrılıp Aleyna Ö. (18) isimli genç kız ile sevgili oldu. Kızın ailesi Taşkın A.'nın evlenip boşanmış olmasından dolayı ilişkiye onay vermedi. Ailenin karşı çıkmasına rağmen çiftin evleneceklerini söylemesi tartışmanın fitilini ateşledi.

 "Sen dul erkeksin, kızımızla evlenemezsin" 

Kızın anne ve ablası 26 Aralık günü konuşmak için Taşkın A.'yı evlerine çağırdı. Eve gelen Taşkın A. iddialara göre kızın anne ve ablasının "Sen dul erkeksin, bizim kızımızla evlenemezsin vazgeç" şeklindeki tepkisi ile karşılaştı. Taşkın A.'nın  "Aleyna’yı seviyorum onunla evleneceğim" sözleri ise iki grup arasında gerginliğe neden oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine kızın ablası akrabalarını, Taşkın A. ise ağabeyi Erhan Arıkoler'i aradı.  

Karısının gözleri önünde öldürüldü

Yanında eşi ve babası bulunan Erhan Arıkoler olay yerinde kızın ablasının çağırdığı   Mehmet S. (24), Mahmut P. (24), Cabbar Y. (29), Furkan S. (18) ve Abdürrahim G. (21) ile karşılaştı. İki grup arasındaki sözlü tartışma silahlı kavgaya döndü. Mehmet S., tabancayla Erhan Arıkoler’i karısının yanında başından vurarak öldürdü.  Polis aralarında anne ve ablanın da olduğu 7 zanlıyı gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramada 2 tabanca ve 6 tüfek ele geçirildi.

"Kızı vermek istemedik"

Kızın ablasının ilk ifadesinde “Taşkın ve yanındakiler bizim evi basacaklardı. Babam evde yoktu. Korktum, onun için kuzenime haber verdim” dediği öğrenildi. Katil zanlısının ise “Kızı vermek istemedik. Kavga çıktı” diyerek kendisini savunduğu belirtildi. 

Zanlılardan anne ve abla ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Mehmet S., Mahmut P., Cabbar Y., Furkan S. ve Abdürrahim G. ise nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/492448/adanada-sen-dulsun-tartismasi-kanli-bitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.