Fahrettin Altun: Darbe özlemi içerisindekilerin eşgüdümlü söylemleri sürpriz değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” açıklamasında bulundu.
IHA-20210104AW206974
|
04 Ocak 2021, Pazartesi - 12:23
Fahrettin Altun: Darbe özlemi içerisindekilerin eşgüdümlü söylemleri sürpriz değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında isim vermeden Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve  gazeteci Can Ataklı'nın açıklamalarına tepki gösterdi. 

“Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar." diyen Altun, "Biri ‘Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok’ derken, bir diğeri ‘Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı’ diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil" ifadelerini kullandı. 

Altun şu şekilde devam etti:

"Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı. Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir."

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/492882/fahrettin-altun-darbe-ozlemi-icerisindekilerin-esgudumlu-soylemleri-surpriz-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.