Türkiye onları unutmadı

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 14:34
Türkiye onları unutmadı

Türkiye, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele sürecinde uluslararası öğrencileri unutmadı. Yardım talep eden öğrencilere, içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu 2 bin 234 gıda kolisi dağıtıldı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın farklı yerlerinde eğitime ara verilmiş, pek çok ülke yönetimi, eğitim alan yabancı öğrencileri ülkelerine göndermeye çalışmıştı.  Ancak Türkiye eğitimine burada devam eden öğrencilere dostluk elini uzatarak misafirperverliğini bir kez daha ispatladı.

STK’LAR ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Uluslararası Öğrenci Dernekler Federasyonu (UDEF) kendisine bağlı 65 uluslararası öğrenci derneği ve gönüllüleri ile birlikte Koranavirüs karantinası sürecinde uluslararası öğrencileri yalnız bırakmadı. Misafir öğrencilerin kaldıkları ev ve yurtlara; kişisel temizlik malzemesi, sabun ve el dezenfektanları gibi gereçler temin edildi. . İçinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu 2 bin 234 gıda kolisi de, yardım talebinde bulunan uluslararası öğrencilere dağıtıldı. Gıda ve temizlik ihtiyaçlarının yanı sıra uluslararası öğrencilere gönüllü bireysel bağışçıların destekleri ile nakdi yardımlar yapıldı.

UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat süreç içerisinde uluslararası öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Çok şükür karantina süreci boyunca bireysel gönüllü bağışçılarımızın, valiliklerimizin, belediyelerimizin, Kızılay, IHH, Diyanet Vakfı, KKTC Vakıflar İdaresi, Memur-Sen, Beşir Derneği, Enderun Eğitim Vakfı ve çok sayıda diğer STK’ların destekleri ile misafir öğrencilerimize yardımlar ulaştırıyoruz. Şuana kadar talep doğrultusunda 9 bin 133 uluslararası öğrencimize yardım götürebildik. Fakat yardıma ihtiyacı olan daha binlerce misafir öğrenci kardeşimiz var bunlara da yardım elimizi uzatabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI ONLİNE ORTAMA TAŞIDIK”

Türkiye’de şuan 203 farklı ülkeden 178 bin uluslararası öğrencinin olduğunu ifade eden Başkan Bolat, uluslararası öğrencilerin maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçlarını da karşılamak için, eğitim, öğrenci ve sosyal çalışmalarını online ortama taşıdıklarını belirtti. Türkçe ve İngilizce dil seminerleri, YÖS, grafik tasarım, kur'an-ı kerim okuma seminerleri, online akademik danışmanlık eğitimleri, mezun programları, bilgi yarışmaları, seminerler, ülke tanıtım günleri ve tez sunumları yaptıklarını belirten Dr. Mehmet Ali Bolat, bir çok faaliyeti canlı yayında internet ortamında gerçekleştirdiklerini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4929/turkiye-onlari-unutmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.