Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SMA hastalarıyla ilgili talimat

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, SMA hastalarının tedavisinde uygulanan herhangi bir yönteminin onaylanmasını durumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tedavinin her çocuğa uygulanması için talimat verdiğini açıkladı.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2021, Pazartesi - 19:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SMA hastalarıyla ilgili talimat

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, sosyal medyada başlatılan "Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde satılmayan ve Varlık Fonu'na devredilen 75 milyon TL'nin SMA hastası çocukları için kullanılsın" kampanyasına da değindi.

Tedavilerin onaylanması durumunda her tedaviye çocukların ulaşacağını belirten Çelik "Bilimsel kurullar onaylarsa çocuklar o tedaviye de alacak. Bu milletin çocuklarıyla, o annelerin duygularıyla oynamak, siyasi muhalefet yapmak yakışmaz. Bundan sonra da tedavi onaylanırsa, cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara da bu tedaviye erişme konusunda her türlü imkan sağlanacaktır" dedi.

SMA hastaları tedavileriyle alakalı açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi;


"Yüzlerce katı bu çocuklar için harcanmıştır"


SMA'lı çocuklar hepimizin gözbebeği. Bu MYK'da gündeme geldi, keşke o bölümü izleseydiniz. Cumhurbaşkanımızın bu çocukları nasıl kendi evlatları gibi sahiplendiğini herkes görseydi. Türkiye'de 1500 kadar evladımızın her biri devletin tedavi masraflarını üstlendiği ve bilimsel olarak onaylanmış tedaviden yararlanan çocuklar. Kampanya şunun üzerinden açılıyor, varlık fonuna devredilen para buraya devredilsin diye. O paranın yüzlerce katı bu çocuklar için harcanmıştır. Rakamdan bahsetmek bile ayıp. Feda olsun daha da harcanacaktır. Biz vatandaşımızın hassasiyetini de takdirle karşılıyoruz. Vatandaşımız, herkes bu rakamları bilmeyebilir. Şu anda bu çocuklara sahip çıktığımız mekanizmaları bilmeyebilir.

"Bir millet kendi evlatlarını kobay olarak kullandırır mı?"

Bir takım siyasi parti liderlerinin, neredeyse karşımızda olan herkesin, nerede imla yanlışları bile benzer şekilde böylesine sorumsuz yaklaşım içine girmesi doğru değil. Arkadaşlar bakın, burada bir tane sahip çıkılmayan çocuk yoktur. Tabi ki tedavi tam olarak çocukların iyileşmesini sağlamıyor. Ama deniyor ki, bugün bir siyasi parti lideri diyor. "Orada öyle bir imkan varmış, bundan mahrum mu kalsınlar?" Bu tedavi diye bahsedilen mekanizmanın bu çocukları tedavi edeceğine dair kanıt yok, bu bir propaganda. Bir millet kendi evlatlarını kobay olarak kullandırır mı?

"Aldık, başımızın üstünde yeri var"

O annelerin acılarını biliyorlar. Her biri hepimizin gözbebeği. Biz bu bahsedilen rakamların emin olun binlerce katını harcıyoruz. Bunu söylerken bile utanıyorum, feda olsun. Ama bunu dile getirdikleri için söylemek durumunda kalıyoruz. Bu devlet bu çocuklara sonuna kadar sahip çıkacak. Cumhurbaşkanımız tekrar tekrar ayrıntılı bilgi aldı. Ben bizi eleştiren vatandaşlarımıza da, insani olarak sahip çıkan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Aldık, başımızın üstünde yeri var.

"Siyasi muhalefet yapmak yakışmaz"

Bilimsel kurullar onaylarsa çocuklar o tedaviye de alacak. Bu milletin çocuklarıyla, o annelerin duygularıyla oynamak, siyasi muhalefet yapmak yakışmaz. Bundan sonra da tedavi onaylanırsa, cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara da bu tedaviye erişme konusunda her türlü imkan sağlanacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/493726/cumhurbaskani-erdogandan-sma-hastalariyla-ilgili-talimat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.