İzmir’de sağanak yağmur etkili oldu

İzmir’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı.
IHA-20210105AW207530
|
05 Ocak 2021, Salı - 05:13
İzmir’de sağanak yağmur etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için sağanak yağış uyarısı yapmasının ardından gece saatlerinde başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış sebebiyle kentin bir çok caddesi ve sokağında su baskınları yaşandı. O adreslerden biri de Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi oldu.

Mahalledeki bir apartmanın otoparkını su bastı. Giriş kattaki dairelerde de su baskınları meydana geldi. Zor anlar yaşayan vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler pompalar ile vatandaşlar da kendi imkanları ile suları tahliye etmeye başladı.

Evinin girişini su basan mahalle sakinlerinden Serdar Kara, "Her yağmur yağdığında burayı su basıyor. Geçenlerde de ben su baskınına maruz kaldım. Yine kendi imkanlarımla suyu tahliye ediyordum; bu sefer motor aldım. Motor yardımıyla suyu tahliye ediyorum. Yağmur sesini fark ettim ve aşağı baktım su bastığını gördüm. Karşı komşumuz da su baskınından etkilendi. Geçenlerde de aynı durum olmuştu 5 6 ay önce. Şimdi ben aldığım su tahliye motoruyla suyu dışarı çıkarmaya çalışıyorum. Evin girişi olduğundan dolayı bir zarar yok ama karşı komşumuzun deposunda sanırım zarar var" dedi.

Öte yandan yağmur sırasında ortaya çıkan şimşekler vatandaşları cep telefonu kameralarına yansıdı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/493852/izmirde-saganak-yagmur-etkili-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.