Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde bir grup öğrenci, rektör atanmasına karşı protesto gösterisi düzenledi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapılan rektör atamasına ilişkin, "Akademik özgürlük yok ediliyor sözünün gerçekliği yok" dedi. Gösteriye CHP ve HDP ise destek verdi.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2021, Salı - 08:45
Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto
Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde bir grup öğrenci, rektör atanmasına karşı protesto gösterisi düzenledi. Kampüste toplanan öğrenciler atamanın adil olmadığını savundu.

Polis ve öğrenciler arasında gerginlik

Protesto sırasında yapılan basın açıklamasında "Rektörün akademik kadro tarafından belirlenmesi gerektiği" ifade edildi. Bu sırada polis ve öğrenciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Çelik: İnsanın siyasi kimliğinin olması suç değildir

Partisinin MYK toplantısının ardından konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya yönelik tepkilere yanıt verdi. Çelik, ''Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir. 'Akademik özgürlük yok ediliyor' sözünün gerçekliği yok'' dedi.

CHP ve HDP'den destek

Öte yandan gösterilere CHP ve HDP'den destek geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma vurgusu yaptı.


Kaftancıoğlu sosyal medyadan paylaştığı mesajında "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." ifadelerini kullandı.

HDP'nin resmi Twitter hesabından ise "Boğaziçi öğrencileri geleceğine, demokrasiye, hukuka sahip çıkıyor, kayyımı ve dayatmayı reddediyor. Bu itiraz olduğu sürece faşizm bu topraklarda yaşayamayacak. Sesiniz sesimiz, itirazınız itirazımızdır!" paylaşımı yapıldı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/493863/bogazici-universitesinde-protesto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.