Çubuk’ta sazlı sözlü fidan yetiştiriciliği

Ankara'nın Çubuk ilçesinde fidan yetiştiriciliği yapan İsa Koyuncu ve çocukları, şarkı ve türkülerini saz, darbuka ve org gibi müzik aletleriyle seslendirerek hem eğleniyor hem de çalışıyorlar.
Zeliha Demirci
|
05 Ocak 2021, Salı - 15:59
Çubuk’ta sazlı sözlü fidan yetiştiriciliği

Çubuk'ta sabahın erken saatlerinde işe başlayan ve gece geç vakitlere kadar çalışan 56 yaşındaki İsa Koyuncu ve 7 oğlu, 26 yıldır fidan yetiştiriciliği yapıyor. Yaz kış demeden fidan yetiştirip satışını yapan Koyuncu ailesi, verdikleri molalarda, bağlama, darbuka ve org gibi müzik aletleriyle fidanların arasında müzik ziyafeti sunuyor.

Yorgunluklarını fidanların içerisinde müzik ziyafetiyle attıklarını söyleyen İsa Koyuncu, "Sazla, sözle ve aşkla hem fidanlarımızı yetiştiriyoruz hem de eğleniyoruz. Müzik ile çalışmak çok güzel bir duygu. Biz saz çalarak stres atıyoruz. İşimizi de zevkle yapıyoruz." dedi.

Fidan yetiştiriciliği gibi müziği de babalarından öğrendiklerini belirten 30 yaşındaki Bekir Koyuncu, "Babamın kırık bir sazı vardı. Babam onla ufak tefek çalıyordu biz de kulak aşinalığından öğrendik. Ondan sonra ben de çalmaya başladım. Yaklaşık 10 senedir çalıyorum. Sonra kardeşlerime ve yeğenlerime de sazı sevdirdim. Fidanı ağaca nasıl aşılıyorsak sazı ve müzik sevgisini de öyle bir birimize aşıladık. Dilimizin döndüğü kadar, elimizin çaldığı kadar kendimizi ve müşterilerimizi memnun ediyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/495754/cubukta-sazli-sozlu-fidan-yetistiriciligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.