Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması ardından başlayan protestolarla ilgili konuştu. Üniversitenin kapısına kelepçe takılmasına değinen Kılıçdaroğlu “Darbe döneminin o kelepçeden daha güzel fotoğrafı olabilir mi?” dedi.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2021, Salı - 16:06
Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhabirlerle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması ardından başlayan protestolarla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ''Üniversite kapısına kilit vuruyorsunuz. Bir üniversitenin üniversite olabilmesi için bilimsel, yönetsel, mali özerkliği olması lazım. Erdoğan iktidara geldiğinde üniversite rektörleri nasıl seçiliyordu? Üç aday gönderiliyordu. Bunların arasından birini seçiyordu. Ne oldu 20 Temmuz'dan sonra? Seçim kaldırıldı.'' dedi.

Üniversitenin kapısına kelepçe takılmasına da değinen Kılıçdaroğlu "Darbe döneminin o kelepçeden daha güzel fotoğrafı olabilir mi?" diye sordu. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/495773/kilicdaroglundan-bogazici-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.