Melih Bulu: Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kullanıldı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasının ardından başlayan protestolarla ilgili konuşan Prof. Dr. Melih Bulu, gözaltına alınanlardan sadece 2'sinin üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çekti. Bulu, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kullanıldı" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2021, Salı - 17:29
Melih Bulu: Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kullanıldı
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasının ardından başlayan protestolarda tepkilerin odağındaki isim Prof. Dr. Melih Bulu sessizliğini bozdu. Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Bulu, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri çok zeki öğrenciler ve onlar hocalarını denemeyi severler" diyerek tepki görmeyi beklediğini söyledi.

"Boğaziçi öğrencisi kullanıldı" 

Gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2'sinin Boğaziçi öğrencisi olduğuna dikkat çeken Bulu, "Boğaziçi öğrencisi diğerlerinin aralarına girmelerine nasıl izin verdi anlamıyorum. Anladığım kadarıyla bazı örgütlerin mensuplarılar. Burada provokatif bir şey oldu. Boğaziçi öğrencisi burada kullanıldı." dedi. 

Boğaziçi öğrencilerinin her türlü protestoyu yapabileceğini dile getiren Bulu, bunun dışındakilerin ise kampüse alınmaması gerektiğini vurguladı.

Üniversite kapısına takılan kelepçe

"Üniversitenin kapısını polis kelepçesi ile neden kapattırdınız?" sorusuna da cevap veren Bulu, bu yönde bir talimat vermediğini ifade ederek  "Orada çok pratik bir şey var. Kapı kırıkmış. Kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar." şeklinde konuştu.

Bulu istifa etmeyeceğini ekledi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/495874/melih-bulu-bogazici-universitesi-ogrencileri-kullanildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.