Melih Bulu siyasi geçmişiyle ilgili konuştu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasının ardından Ak Parti'den aday adayı olduğu için protestoların hedefi olan Melih Bulu, siyasette CHP'de başladığını açıkladı.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2021, Salı - 18:22
Melih Bulu siyasi geçmişiyle ilgili konuştu
2015 yılında Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasının ardından protestolar başladı.

Siyasi geçmişinden dolayı protestoların hedefindeki isim olan Bulu, siyasete Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) başladığını açıkladı.


"Siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım"

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu programa konuk olan Bulu "Siyasetle ilişkinizle rektör atanmanızda doğrudan bir ilişki var. Böyle görünüyorsunuz. Ne diyorsunuz?" sorusuna "Söyleyeceklerim bir çok insanı şaşırtacak ama ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Bunlar görülmüyor, beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar. O zaman öğrenciydim. Eski SHP’ydi o zaman. Belediye başkanı bizim ODTÜ’den mezundu. O bir yardımcı istemişti kendine beni istemişti." diye cevap verdi.

AK Parti'ye geçiş süreciyle ilgili de konuşan Bulu, şu ifadeleri kullandı;

Daha sonra Liberal Demokrat Parti'den bir teklif geldi bana, onların gençlik teşkilatlarını yönettim. Ben hep bu işin içerisindeydim. Siyasete akademisyen olarak bakan birisiyim, bir şey olayım değil de bu nasıl olur diye.

"Bizim birleştirici olmamız lazım"

Ben Boğaziçi’nde doktora yaparken AK Parti'nin kuruluş sürecinde yer almaya karar verdim. Onlar da sağ olsun dahil etti. Bu partilerin hepsi Türkiye’ye hizmet isteyen partiler. Ben buna da karşıyım. Bizim birleştirici olmamız lazım. Boğaziçi’nde de böyle birleştirici olmalıyız. Benim CV’me bakıldığında bundan önce 2 üniversite de rektörlük yaptım. İstinye, Haliç’te rektör Şehir Üniversitesi'nde dekandım. 2009’da aktif siyaseti bıraktım. Bu tarihten sonra bir ara aday adayı oldum ama çok önemli bir şey değildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/496003/melih-bulu-siyasi-gecmisiyle-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.