AK Parti'den 3 isme suç duyurusu

AK Parti, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP'li Bakan Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulundu.
Ankara Masası
|
06 Ocak 2021, Çarşamba - 11:49
AK Parti'den 3 isme suç duyurusu
Türkiye'de darbe iması ve başörtülü hakim tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. 

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski CHP'li Bakan Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı'nın söz konusu çıkışları ardından AK Parti harekete geçti. Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Ne oldu?

CHP'li Fikri Sağlar, "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli" ifadelerini kullanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Menderes erken seçim tarihi açıklasaydı 27 Mayıs darbesi olmazdı" açıklamasında bulunmuştu. 

Gazeteci Can Ataklı da "Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım" demişti. Ataklı hakkında da bu sözleri üzerine soruşturma başlatılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/497065/ak-partiden-3-isme-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.