CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan: AKP taktikle sorunları gizliyor

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, manevi değerler tartışmaları üzerinden partisini hedef alan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan’a isim vermeden yanıt verdi. Gündoğan, “AKP’nin milli ve manevi değerler üzerinden yükseltmeye çalıştığı tartışma asıl sorunların konuşulmasını engelleme taktiğinden başka bir şey değildir.” dedi. Milletin bunlara karnının tok olduğunu dile getiren Gündoğan iddialı bir çıkış yaparak AK Parti'nin genel seçimleri kaybedeceğini vurguladı.
Zeliha Demirci
|
06 Ocak 2021, Çarşamba - 16:16
CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan: AKP taktikle sorunları gizliyor
Türkiye'de gündemden düşmeyen milli ve manevi değerler üzerinden yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, CHP’yi takiye yapmakla suçlamıştı. Söz konusu çıkışın ardından gözlerin çevrildiği CHP cephesinden yanıt gecikmedi.

Ankara Masası’na yazılı bir açıklama yapan CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, topluma verecek bir şeyi kalmamış ve tükenmiş dediği iktidarın  taktikle tartışılması gereken konuları engellemeye çalıştığını söyledi.

Gündoğan asıl konuşulması gerekenin işsizlik, ekonomi, sağlık, eğitim vb. konuların olduğunun altını çizerken, “AKP milli ve manevi değerlerimizi iktidarı boyunca sadece kullanmıştır. AKP zamanı geldiğinde, bu değerlerimizden iktidarı için ödün vermekten veya değerlerimizi çıkarı için çiğnemekten çekinmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Gündoğan, ‘CHP takiye yapıyor’ suçlamalarına ise şu cevabı verdi: “AKP’nin bu konuda karnesi milliyetçilik konusundan farklı değildir. Bu konuda AKP’yi tanımak için yine yüzlerce örnek varken, AKP’nin devletimizi temsil etmesi için dinimizle ‘’Bakara Makara’’ diyerek dalga geçen büyükelçilerine, kamu kaynaklarını yağmalayan AKP’li belediyelerin borçlarını ödeyebilmek için başka kamu kurumlarına devrettiği camilerimize, AVM yapmak için yıkılan minarelerimize, vitrin mankeni diye hakaret ettiği başörtülü hanım kardeşlerimize bakmak yeterlidir.” 

"İnsanımız açlık sınırının altında yaşamakta"

Üniversite mezunlarının geleceğe dair umutlarını yitirdiğini ve intihara sürüklendiklerini savunan Gündoğan, “Bugün ülkemizde ekonomi çökmüş, gençlerimiz işsiz ve milyonlarca insanımız açlık sınırının altında yaşamaktadır. AKP’nin ekonomide ülkeyi getirdiği nokta, istifa eden damadın mektubunda söylediği bir cümlede itiraf edilmiştir. Ekonomi bakanı damat istifa ederken, ‘Allah sonumuzu hayır etsin’ demiş ve ortadan kaybolmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.

"Milletimiz ne olduğu belirsiz bir aşı ile karşı karşıya"

Türkiye’nin pandemi sürecinde en kötü yönetilen ülkelerden biri olduğunu öne süren Bülent Gündoğan, “Nüfus sayılarına oranladığımızda vaka sayıları açısından ülkemiz dünyada en kötü durumda bulunun ilk 5 ülke arasına girmiştir. 5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan AKP iktidarı, vaka sayıları vb. konularda sürekli halkımıza yalan söylemiştir. Bugün gelinen noktada ise milletimiz daha testleri tamamlanmamış, ne olduğu belirsiz bir aşı ile karşı karşıyadır.” ifadelerini kullandı.

"Eğitim konusunda millet olarak bir nesli kaybetme aşamasındayız"

Açıklamasında eğitim konusuna da yer veren CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan şunları aktardı: “Uzun yıllardır paralı eğitimi destekleme çalışmaları nedeniyle, ağır aksak ilerleyen AKP’nin eğitime bakış açısı pandemi ile beraber tamamen çökmüştür. Bugün milyonlarca çocuğumuz bilgisayar, internet gibi yeterli imkanlara sahip olmadığından eğitimini alamamakta ve üzülerek söylüyorum ki eğitim konusunda millet olarak bir nesli kaybetme aşamasındayız.”

"Ülkemiz başkanlık sistemi ile birlikte hızla kan kaybetmekte"  

"Ülke olarak saygınlığımızı yitirdik" diyen Gündoğan, “Ülkemiz AKP iktidarı ve başkanlık sistemi ile birlikte her alanda hızla kan kaybetmekte, dünyada birçok alanda diğer ülkelerden ve rakiplerinden geri kalmaktadır. Ülke olarak demokrasi, yolsuzluk, kadın cinayetleri, basın özgürlüğü ve şeffaflık konularında dünyada alt sıralara doğru hızla ilerlemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

"CHP’nin milletçiliğe bakış açısını öğrenmek isteyenlerin, Kıbrıs’ın 5 Parmak Dağlarına bakması yeterlidir"

Gündoğan şöyle devam etti: “AKP zihniyetinin milli değerlerimize bakış açısını anlamak için yüzlerce örnek olsa da, devri iktidarları döneminde Yunanistan tarafından silahlandırılan adalarımıza, Suriye savaşında kaçırılan Süleyman Şah türbemize, her yıl çeşitli bahanelerle yasaklanan milli bayramlarımıza bakmak yeterlidir. Unutulmamalıdır ki 1699 Karlofça Anlaşması ile başlayan Osmanlı’nın toprak kaybı, CHP’nin köklerini oluşturan Kuva-yi Milliyeciler tarafından Kurtuluş Savaşımızda durdurulmuş ve ülkemiz bugünkü sınırlarına kavuşmuştur. O tarihten bu yana da ülkemiz ilk toprak kaybını AKP iktidarı döneminde, Süleyman Şah türbesi ile yaşamıştır. CHP’nin milletçiliğe bakış açısını öğrenmek isteyenlerin, boş hamaset yapmaktan zaman bulduklarında Kıbrıs’ın 5 Parmak Dağlarına bakması yeterlidir.

AKP zihniyetinin milletimize olan sevgi ve muhabbetini anlamak için ise; milletin namusuna küfür eden AKP’ye yakın bazı iş adamlarına, 2021 yılı bütçesinden 5 milyon çiftçimize sadece 28 milyar ayrılırken, kendilerine yakın 5 müteahhide Hazine Garantili Projeler nedeniyle ayırdığı 30 milyar ödemeye, kendilerine yakın bazı işadamlarının milyarlarca lira vergi borçları silinirken, gençlerimize KYK borcu nedeniyle gönderilen icralara, traktörlerine el konulan çiftçilerimize, emeklilerimizin, asgari ücretlilerin ve EYT’lilerin durumuna bakmak yeterlidir."

"AKP yerel seçimleri kaybettiği gibi genel seçimleri de kaybedecek"

Gündoğan açıklamasını şu sözlerle noktaladı, "Bugün AKP’nin milletimizin sorunları konusunda hamaset ve demogoji dışında yapabileceği hiçbir şey yok. Ancak milletimizin de artık bunlara karnı tok. Bu nedenle AKP yerel seçimleri kaybettiği gibi genel seçimleri de kaybedecektir. Biz yerel konularda olduğu gibi milletimizin sorunlarına çözüm üretmeye ve halkımız ile kol kola yürümeye devam edeceğiz."
http://www.ankaramasasi.com/haber/497519/chp-kecioren-ilce-baskani-bulent-gundogan-akp-taktikle-sorunlari-gizliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.