Ankara'da alınan yeni tedbirlerin denetimi sürüyor

Ankara Masası
|
13 Nisan 2020, Pazartesi - 17:37
Ankara'da alınan yeni tedbirlerin denetimi sürüyor

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, alınan tedbirlere ek yeni kararlar aldı. Polis ekipleri de Ankara genelinde söz konusu yeni tedbirlere ilişkin kontrol ve denetimler gerçekleştirdi.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 12 Nisan’da Ankara Valisi Vasip Şahin Başkanlığında olağanüstü toplanarak İçişleri Bakanlığının talimatları ve gündemindeki konuları görüşüp, yeni kararlar aldı.

Kurul, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere ilave olarak, toplu taşıma araçları ile özel araçlara ilişkin yeni düzenlemelere gitti.

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun tüm araçlar tarafından uyulması gereken yeni tedbir kararları şunlar;

- Maske kullanılması zorunlu hale geldi.

- Maske kullanmayanların toplu taşıma araçlarına alınmaması, maskesiz olduğu tespit edilen sürücü ve yolculara ayrı ayrı ceza uygulanması kararlaştırıldı.

- Toplu taşıma araçlarında ‘Yolcu oturma kapasitesinin’ yüzde 50’si kadar oturarak, uygun araçlarda (sosyal mesafenin korunması bakımından) ise yüzde 25’i kadar da ayakta yolcu alınabileceği belirtildi.

- Seyahat eden veya durakta bekleyen yolcuların sosyal mesafeye uymalarını kolaylaştırmak amacıyla duraklarda ve araçların içerisinde gerekli uyarıların yapılarak ihtiyaç duyulan uyarıcı bilgilendirme tedbirlerinin alınması kararlaştırıldı.

- Bütün toplu taşıma araçlarında genel hijyen şartları sağlanarak sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına zorunlu halde geldi. - Araçlardaki sosyal mesafenin korunması ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi amacıyla ilgili kurumlarca yoğunluğu önleyici gerekli sefer tedbirlerinin alınması uygun görüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4978/ankarada-alinan-yeni-tedbirlerin-denetimi-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.