ABD'de belediye başkanlarından "Kentlere federal kuvvet gönderilmesi yasaklansın" talebi

Ankara Masası
|
28 Temmuz 2020, Salı - 13:04
ABD'de belediye başkanlarından "Kentlere federal kuvvet gönderilmesi yasaklansın" talebi
ABD’de 6 kentin belediye başkanı, Donald Trump yönetimi tarafından şehirlere federal güvenlik gücü gönderilmesinin yasa dışı kabul edilmesi için Kongre’ye başvurdu.
Portland, Seattle, Chicago, Kansas City, Albuquerque ve Washington DC şehirlerinin belediye başkanları Kongre’deki Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerine mektup gönderdi. Kongre’den, federal kuvvetlerin şehirlere gönderilmeden önce yerel yönetimlerle görüşülüp, onaylarının alınmasını isteyen belediye başkanları,  federal kuvvetlerin kimlik ve araçlarının açık bir şekilde belli edilmesi ve kalabalıkları kontrol etme yetkilerine sınırlamalar getirilmesi için yasa çıkarılmasını da talep etti. Mektupta, "Trump hükümeti, yerel yönetimlerin itirazına rağmen federal kuvvetleri korkunç bir şekilde kentlerde kullanamamalı” ifadesine yer verildi. Trump:“Orada olmasalardı o binalar bir gün dayanmazdı” ABD Başkanı Donald Trump ise dün twitter hesabından, federal kuvvetlerin Portland’da, federal kamu binalarını korumak için bulunduğunu savunarak, “Orada olmasalardı o binalar bir gün dayanmazdı.” mesajını paylaştı. Federal güvenlik güçleri hakkında süren tartışmalar üzerine geçen hafta, ABD Adalet Bakanlığı Bağımsız Denetleme Kurumu, Portland ve başkent Washington DC'deki güç kullanımı konusunda soruşturma kararı almıştı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/50273/abdde-belediye-baskanlarindan-kentlere-federal-kuvvet-gonderilmesi-yasaklansin-talebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.