Dünya Sağlık Örgütü: "Tedbirleri bir anda kaldırmayın”

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 10:45
Dünya Sağlık Örgütü: "Tedbirleri bir anda kaldırmayın”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Koronavirüse karşı alınan önlemlerin yavaşça ve denetimli şekilde kaldırılması gerektiğini söyledi.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ülkeler birçok önlem aldı. Bununla birlikte salgının kısmen bittiği bazı ülkelerin önlemleri kaldırmaya başlamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) açıklama geldi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Koronavirüse karşı alınan önlemlerin yavaşça ve denetimli şekilde kaldırılması gerektiğini, tüm önlemlerin aynı anda kaldırmanın yanlış olduğunu ifade etti.

2009'DAKİ GRİP SALGININDAN 10 KAT DAHA ÖLDÜRÜCÜ

Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Korona virüsün hızla yayıldığını ve bunun ölümcül olduğunu biliyoruz. 2009 grip salgınından 10 kat daha ölümcül" ifadelerini kullanırken, vaka sayılarındaki düşüsün yayılma hızına göre çok yavaş kaldığını aktardı. Ghebreyesus, "Bu durum, kısıtlamaların yavaşça ve denetim ile kaldırılması gerektiği anlamına geliyor. Kontrol önlemleri, ancak halk sağlığı konusunda doğru önlemler alındığında kaldırılabilir. Buna, temasların izlenmesi için yeterli kapasitenin olması da dahil. Bununla beraber, bazı ülkeler kısıtlamaların nasıl hafifletileceğini düşünürken, özelikle Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki birçok düşük ve orta gelirli ülke, kısıtlama getirilip getirilmemesini tartışıyor" açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5034/dunya-saglik-orgutu-tedbirleri-bir-anda-kaldirmayin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.