Çankaya Belediyesinden Sabah Gazetesi'ne yalanlama

Çankaya Belediyesi, Sabah Gazetesi’nin Ankara ekinde bugün yayımlanan haberde 27 milyon TL olarak ifade edilen zarar rakamının Çankaya İmar A.Ş.’nin personeline dair SGK prim borcu olduğunu açıkladı.
Büşra Bayrak
|
08 Ocak 2021, Cuma - 17:36
Çankaya Belediyesinden Sabah Gazetesi'ne yalanlama
"Sabah gazetesi Ankara ekinin 8 Ocak 2021 tarihli (bugün) sayısında yayınlanan Sayıştay sordu: 27 milyon nerede? haberinde  "Çankaya Belediyesi'ne bağlı İmar A.Ş şirketi mali rapor ve tablolarında 9 milyonluk zarar gösterdi. Sayıştay'ın yaptığı incelemeler doğrultusunda gerçek zararın 27 milyon olduğu anlaşıldı.
Yani Çankaya Belediyesi zararı 17 milyon 999 bin TL eksik gösterdi. AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Emrah Uslu, Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e zararı sordu. Taşdelen ise soruya cevap vermek yerine konuyu geçiştirdi." ifadeleri yer aldı.

Çankaya Belediyesinden Sabah Gazetesi'nde yer alan habere yalanlama geldi.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yalan haberde belirtildiği şekilde, bu rakamın herhangi kişi ya da kuruluşa peşkeş çekilmesi söz konusu değildir, yalandır ve iftira maksatlıdır. Kaldı ki; bahse konu SGK prim borcu Çankaya İmar A.Ş. tarafından 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılmıştır.

Sayıştay’ın raporunda belirtilen husus tamamen bu borcun farklı bir muhasebe hesabında değerlendirilmesi tavsiyesidir.

Konu ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur:

Bilindiği üzere; başta 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında, ilgili dönemde fiilen ödenmeyen SGK primleri Gelir ve Kurumlar Vergisi uygulamasında gider yazılamamaktadır.

Mevzuatın amir hükümleri çerçevesinde; Şirketimizin, Sosyal Güvenlik Kurumu'na fiilen ödenmemiş SGK primleri gider olarak dikkate alınmamış ve bu primlerin ödendiği tarihte gider olarak  kayıtlarda yer vereceğini öngörülmüştür.

Bu kapsamda; fiilen ödenmeyen SGK primleri Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan muhasebe ilkeleri kapsamında gider kalemlerine intikal ettirilmeyerek, bilanço kalemlerinde izlenmeye devam edilmiştir. Sayıştay’ın da eleştirisi muhasebe kalemlerine ilişkin olup, herhangi bir kaynak kaybına işaret edilmemektedir. Bahse konu SGK borcu bilanço kalemlerinde açık bir şekilde takip edilmektedir.

Gerçekleştirilen muhasebe işleminin Şirketin nakit hareketlerine etkisi olmadığı gibi, sadece personel hizmeti veren Şirketimizin kasıtlı bir zarara uğratıldığı ve kaynaklarının dışarıya aktarıldığı yorumunu yapmak mümkün bulunmamaktadır.

Öte yandan, kamuoyunda “Yapılandırma Kanunu” olarak bilinen 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında Şirketimizin tüm vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması yoluna gidilerek, belirlenen ödeme planları kapsamında ödemelerine başlanacaktır. Ödeme taksitlerinin yapılması ile birlikte ilgili dönemde gider hesaplarına aktarım yapılacaktır.

Yapılmaya çalışılan iftira ve karalama kampanyasının aksine Milletin Parası Millet İçin harcanmaya ve Çankaya halkına aksatılmaksızın hizmet edilmeye devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/504670/cankaya-belediyesinden-sabah-gazetesine-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.