Atık sularda Koronavirüs taraması yapılacak

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 12:38
Atık sularda Koronavirüs taraması yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Koronavirüsün su ve atık sulardaki varlığının araştırılacağını ve bu konuda muhtemel risklere karşı erken uyarı sisteminin geliştirileceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki koronavirüs dağılımı hakkında detaylı bilgi edinmek ve erken uyarı sisteminin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı tarafından bir çalışma yapılacağını ifade etti.  

  Bu çerçevede, Koronavirüsünün su ve atık sulardaki varlığının araştırılması için Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı koordinasyonunda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi ve Moleküler Biyolog Dr. Halil Kurt danışmanlığında, Türkiye çapındaki atık su arıtma tesisleri giriş ve çıkışlarında 24 saatlik kompozit atıksu numuneleri alınacak.

Numune alma çalışmalarına Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de katkı sağlayacak. Alınan numunelerin Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarlarında kantitatif PCR (qPCR) analizleri ile Covid-19 miktar tayinleri yapılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5057/atik-sularda-koronavirus-taramasi-yapilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.