Altındağ’dan maske ve eldiven atıklarına özel çöp sepeti

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 12:28
Altındağ’dan maske ve eldiven atıklarına özel çöp sepeti

İlçe sakinlerine ücretsiz maske dağıtımı yapan Altındağ Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanılmış maske ve eldivenlerin atılması için çöp poşeti uygulaması başlattı.

Altındağ Belediyesi, Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirleri hayata geçirmeye devam ediyor. Maske ve eldiven kullanımının oldukça önemli olduğu bugünlerde, kullanılmış maske ve eldivenlerin imhası da ayrı bir önem taşıyor. Bu kapsamda Altındağ’da merkezi noktalarda ve caddelerde bulunan elektrik direklerine, atık maske ve eldivenler için çöp poşetleri yerleştirildi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN RİCAMIZ, KULLANDIKLARI ELDİVEN VE MASKELERİ SOKAĞA ATMAMALARIDIR”

   Maske kullanımında dikkat edilecek en önemli hususun kullanılmış maskelerin yüzeyine dokunulmaması ve kullanılmış maskenin mutlaka çöpe atılması olduğunu vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Salgınla mücadelede en önemli konulardan biri de, kullandığımız koruyucu ekipmanların imhası. Sokaklar kullanılmış maske ile dolu. Kullanılan maske ve eldivenlerin gelişi güzel sokağa atılması hem bizler için hem de çevremiz için büyük tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, kullandıkları eldiven ve maskeleri sokağa atmamalarıdır. Mümkün olduğunca dört bir tarafa yerleştirdiğimiz çöp sepetlerine atmaları, bizler ve doğamız için ayrıca salgın hastalıkla mücadele edebilmemiz için çok önemli” ifadelerini kullandı.

  Gelişigüzel ortalığa atılan kullanılmış maske ve eldivenlerin temizlik işçilerinin enfekte olmasına sebep olabileceğini söyleyen Başkan Balcı, “Sonuçta herkes bu hastalığı taşıyor olabilir. Bu virüsü taşıyor ama bilmiyor olabilir. Bu nedenle maske ve eldivenlerin kullanıldıktan sonra sokağa atılması hiç doğru değil. Bu tür sorumsuzca davranışlar, bunu temizleyen arkadaşların enfeksiyon riskini ciddi bir şekilde artırıyor. Bu şekilde salgın iyice yayılabilir. Bu konularda çok daha dikkatli olmalıyız. Birbirimizi de düşünerek hareket etmeli, bu salgından bir an önce kurtulmak için birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5060/altindagdan-maske-ve-eldiven-atiklarina-ozel-cop-sepeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.