Meral Akşener'i kim aradı?

Gazeteci Kübra Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde adaylıktan çekilmesi için arandığını yazdı.
Ankara Masası
|
09 Ocak 2021, Cumartesi - 10:43
Meral Akşener'i kim aradı?

2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, son günlerde yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu.

CHP'li Muharrem İnce'yle birlikte aday olan Akşener'in, İnce'nin oylarını böldüğü ve adaylık çekilmesi için bir telefon aldığı iddia edildi.

Akşener'in konuşmalarından yola çıkan Gazeteci Kübra Par, köşesinde şunları yazdı;

"2.5 yıl aradan sonra bunu neden şimdi açıklıyor?"

Muhalefet gelecek seçimde ilk turda ortak bir aday çıkaracak mı? Çıkaracaksa o aday kim olacak? Gelecek seçimlere ilişkin en kritik nokta bu. Akşener bu konuda da enteresan mesajlar veriyor.

Muharrem İnce’nin ilk turda seçileceğine dair gerçeklikten uzak bir heyecan yaratıldığını, hatta seçime 15 gün kala "Birinci turda biter, sen bu işi bozuyorsun" denilerek istifa etmesini istediklerini açıklıyor. “Ağzımı açtım mı? Zora sokacak bir cümlemi duymadınız” diyerek muhalefete zarar vermemek için bu konuyu ifşa etmediğini itiraf ediyor.

Dikkat edin, üzerinden tam 2.5 yıl geçtikten sonra Akşener o dönemde kendisine muhalefetten gelen baskıyı ilk kez açıklıyor.

Bence burada hem CHP yönetimine hem de CHP tabanına verdiği açık bir mesaj var. “Muharrem İnce gibi bir figürü aday gösterecek olursanız kaybedersiniz” diyor.

“İnce ile benim aldığım oy Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı oy kadar” cümlesiyle de bunun altını çiziyor.

Burada sormamız gereken üç kritik soru var.

"Birinci turda biter, sen bu işi bozuyorsun" diyerek Akşener’in adaylıktan çekilmesi için telefon açan kimdi? CHP’den biri miydi?

2.5 yıl aradan sonra bunu neden şimdi açıklıyor?

Bütün bu sözlerinin altında muhalefete “İlk turda her kesimden oy alacak bir ismi ortak aday gösterelim” çağrısı mı yatıyor?

http://www.ankaramasasi.com/haber/506030/meral-akseneri-kim-aradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.