Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi'ndeki eylemlere tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi önünde gerçekleşen eylemler hakkında konuşurken "Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir özgürlüğüyle ilgilisi yoktur" dedi.
Ankara Masası
|
09 Ocak 2021, Cumartesi - 14:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi'ndeki eylemlere tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanDevegeçidi Köprüsü'nün açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan eylemlere tepki gösterdi.

Erdoğan başlayan eylemlerin fikir özgürlüğüyle alakasının olmadığını belirtirken " Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir özgürlüğünüyle ilgilisi yoktur. Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarında gördük, Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken bira kutularıyla nasıl işgalci hareketler yaparken gördük. Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız katledilirken katilleri alkışlarken gördük. " dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin kalkınma altyapısını sürekli geliştiriyoruz. 

Dünyanın Koronavirüs salgınından siyasi ve sosyal kaoslarla boğuştuğu dönemde Türkiye kndi kalkınma gündeminden taviz vermiyor. Bu fotoğraftan rahatsız olanlar çıkıyor. Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla, fikir özgürlüğünüyle ilgilisi yoktur. Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarında gördük, Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ni işgal ederken bira kutularıyla nasıl işgalci hareketler yaparken gördük. Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız katledilirken katilleri alkışlarken gördük. 

İnsanlığın tamamını kucaklayacak yeni ortak değerlere daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Salgınla birlikte küresel, siyasi, ekonomik düzenin bu şekilde şekillenmesini ümit ediyoruz. 

Türkiye olarak bölgemizde ve dünyada bu anlayışın fikri savunuculuğunu yapmak ve sahada gerçekleştirme gayretindeyiz. Uluslararası platformlarda yer aldığımız görüşmelerde bu görüşmeleri muhataplarımızla paylaşıyoruz. Pek çok renkle zenginleşmiş olan kültür zeminimimizle insanlığa bu umudu verebilecek yerde olduğumuza inanıyoruz. 

Cumhur İttifakı olarak hizmet ve eser siyasetinden taviz vermeden birlik içinde atacağımız her adım bizi hedeflerimize yaklaştıracaktır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/506294/cumhurbaskani-erdogan-bogazicindeki-eylemlere-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.