Özgürlüğüne kavuşan Zavadanak Bekir’den kurallara uyun çağrısı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde geçirdiği kaza sonrası polis ile arasında yaşanan diyaloglar ile fenomen olan ve 'Zavadanak Bekir' olarak tanınan Bekir Varol, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme suçundan aldığı 5 ay hapis cezasını tamamlayıp cezaevinden çıktı. Varol’un ilk mesajı, "Korona illetinden kurtulmak için 2 gün evde duramıyorsunuz. Ben 5 aydır cezaevindeyim, toprağı özledim" oldu.
IHA-20210110AW211932
|
10 Ocak 2021, Pazar - 12:28
Özgürlüğüne kavuşan Zavadanak Bekir’den kurallara uyun çağrısı

Manavgat'ın Kızılağaç kavşağında 15 Mart 2020 tarihinde meydana gelen kazada Bekir Varol'un (42) kullandığı 07 L 7170 plakalı kamyonet ile Niyazi K.'nin kullandığı otomobil çarpıştı. Kaza sonrası polis ile arasında yaşanan diyaloglar ile fenomen olan ve 'Zavadanak Bekir' olarak tanınan Bekir Varol, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını tamamlayan ve Alanya Kapalı Cezaevi’nden adeta koşarcasına çıkan Bekir Varol, "Lütfen kimse suç işlemesin. Allah düşmanımı bile cezaevine düşürmesin. Kanunlara, yasalara uyalım, insanlara saygılı olalım" dedi.

Bekir Varol'dan koronavirüs uyarısı

Cezaevinde düşünmek için çok zamanı olduğunu belirten Varol, "Cezaevinde televizyon seyrederken en çok vatandaşların korona tedbirlerine uymamaları konusunda üzüntü duydum. 2 gün sokağa çıkma yasağına dayanamıyorlar. Ben 5 ay bırakın sokağı toprağı özledim. Ama şimdi sokağa çıkma yasağı var. Evime giriyor ve yan gelip yatıyorum. Bu günler geçince istediğimizi yaparız. Lütfen bu illetten bir an önce kurtulabilmek için kurallara uyalım. Sosyal mesafeyi koruyalım, maskemizi takalım, elimizi sık sık yıkayalım. 2 gün sokağa çıkmamakla bir şey kaybetmeyiz.” ifadelerini kullandı. 

Cezaevinde hayatında seyretmediği kadar televizyon ve haber izlediğini belirten Varol, "Öncelikle vatandaşlarımızı suç işlememeye çağırıyorum. Buraya Allah düşmanımı bile düşürmesin” diye ekledi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/508433/ozgurlugune-kavusan-zavadanak-bekirden-kurallara-uyun-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.