Trump'ın 'savaş başlatacağı' iddia edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinin son günlerinde Twitter'ın hesabının askıya almasını fırsat bilerek, sosyal medya şirketlerine "savaş başlatacağı" öne sürüldü.
Ankara Masası
|
10 Ocak 2021, Pazar - 16:46
Trump'ın 'savaş başlatacağı' iddia edildi
CNN'nin haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen danışmanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Twitter'ın hesabının kapatılmasını fırsat bilerek Kongre baskınına dair gündemi değiştirmek için bu hafta Twitter ve diğer sosyal medya platformlarına karşı ciddi adımlar atacağını söyledi.

Danışman, Başkan Trump'ın Twitter'ın girişiminin hem kendisine hem de destekçilerine yönelik saldırı olduğu algısı oluşturacağını ve bu motivasyonla Twitter ve Facebook gibi sosyal medya devleriyle mücadeleye girişeceğini kaydetti.

Trump ve Cumhuriyetçilerin sosyal medya şirketlerinin muhafazakarlara yönelik ön yargılarından yakındığı bilinirken, danışman, "Bu sadece Trump ile ilgili değil ona oy veren 75 milyon Amerikalıya yönelik." ifadesini kullandı.

Trump taraftarları Twitter'ı terk ediyor

Nypost sitesinin haberine göre, hesabı kalıcı olarak kapatılan Trump'ın taraftarları Twitter'ı terk etmeye başladı.

Trump'ın sosyal medya platformundan çıkarılmasına tepki gösteren Cumhuriyetçiler "Güle Güle Twitter" etiketiyle boykot çağrısı yaptı.

Twitter'da çok sayıda Trump yanlısı, alternatif platform arayışında olduklarını vurgularken, on binlerce kişinin Parler ve Gab gibi sosyal paylaşım sitelerine yöneldiği kaydediliyor.

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/508664/trumpin-savas-baslatacagi-iddia-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.