Tekirdağ’da şaşkınlık veren ikiz kuzular

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde ikiz doğan kuzulardan bir tanesinin yüzünün olmaması şaşkınlığa neden oldu. Yüzü gelişemeden doğan kuzu yarım saat yaşayabildi.
IHA-20210111AW212268
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 01:18
Tekirdağ’da şaşkınlık veren ikiz kuzular

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Şenköy Mahallesi'nde Adnan Elma’ya ait bir koyun, bulunduğu ahırda ikiz kuzu dünyaya getirdi. Hayvancılık işleriyle uğraşan ve  20 koyun sahibi olan 48 yaşındaki Elma, ikiz doğan kuzulara bakınca hayretler içerisinde kaldı. Kuzulardan bir tanesinin yüzünün olmaması şaşkınlığa neden oldu. Yüzü gelişmeden doğan kuzu yarım saatten fazla yaşayamadı.

Bu tarz doğumlarda yaşam ihtimali düşük

Bunun üzerine ahıra gelen Veteriner Hekim Onur Kemer, "Hayvanların gebelik sırasında kullanılan ilaçlar ve gebelik sırasında beslenme bu tarz anormalliklerle karşılaşmayı ortaya çıkarır. Genetik faktörler en önemlisidir. Çevresel faktörler, beslenme, doğum sırasında kullanılan ilaçlar, anne karındaki yavruya bu tarz doğumsal defekt oluşmasına sebebiyetler verebiliyor. Koyunlarda sıklıkla karşılaşılıyor” diyerek bu tip doğan canlılarda yaşama ihtimali olmadığını dile getirdi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/508847/tekirdagda-saskinlik-veren-ikiz-kuzular
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.