İspanya'da hayat normale dönmeye çalışıyor

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 15:00
İspanya'da hayat normale dönmeye çalışıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle karantina ilan edilen İspanya’da insanlar normal hayata dönmeye çalışıyor.

170 bin 756 Koronavirüs vakasının görüldüğü İspanya’da, zorunlu olmayan çalışma yasağının kaldırılmasıyla milyonlarca çalışan işine döndü.

İspanya’da Koronavirüs salgınında bilanço artmaya devam ederken bazı Avrupa ülkeleri hayatın normale dönmesi için sınırlandırmaları aşamalı olarak kaldırıyor. Ülke genelinde karantina ilan edilen İspanya’da milyonlarca çalışan bugün işe döndü.

Bazı mağazalar ise dün açıldı. 172 bin 541 Koronavirüs vakasının görüldüğü ve 18 bin 56 kişinin hayatını kaybettiği İspanya’da, zorunlu olmayan çalışma yasağı kaldırıldı. Fabrika ve inşaat işçileri, güvenlik, telekomünikasyon ve gümrük gibi sektörlerde istihdam edilen işçiler, çalışmaya başladı. Sağlık görevlileri, işe gitmek üzere sabahın erken saatlerinde yola çıkanlara metro ve tren istasyonlarında maske dağıtmaya başladı.

Yetkililer, iş yerlerinde korona ile mücadele kapsamında ülkede katı kurallar uygulanacağını belirtti. Buna göre çalışanlar, sosyal mesafeyi korumak, eldiven ve maske takmak zorunda kalacaklar. İspanya’da bugüne dek görülen korona virüs vaka sayısı 172 bin 541’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 56 olarak açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5098/ispanyada-hayat-normale-donmeye-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.