“Vatandaşlar kendilerini PTT çalışanlarının yerine koysun”

Ankara Masası
|
14 Nisan 2020, Salı - 15:48
“Vatandaşlar kendilerini PTT çalışanlarının yerine koysun”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Koronavirüs salgını nedeniyle PTT çalışanları ile birlikte maske dağıttı.

Salgına karşı alınan tedbirlere uyularak gerçekleştirilen dağıtım öncesi PTT Ankara Başmüdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Yalçın, “Toplumumuzu empatiye davet ediyoruz. PTT çalışanı olarak kendilerini bir düşünsünler. Bu süreçte arkadaşlarımızın iş yükünü arttıracak gereksiz siparişlerden, ilerde alabilecekleri şeyleri bugünden alarak arkadaşlarımızın iş yükünü arttırmaktan vazgeçsinler. Planlama bu süreçte son derece önemli” ifadelerini kullandı.

PTT ÇALIŞANLARI CİDDİ BİR İŞ YÜKÜYLE KARŞI KARŞIYALAR

PTT çalışanlarının pandemi sürecinde yaşamış oldukları zorluklara dikkat çekmek ve empati yapmak adına dağıtıma çıktıklarını belirten Yalçın, “Bugün PTT çalışanları ile bir aradayız. Pandemi sürecinde yaşamış oldukları zorluğu resmetmek, ifade etmek, insanımızı bu konuda duyarlılığa davet etmek için bugün bir empati yapacağız ve Memur-Sen Genel Başkanı olarak arkadaşlarımızla beraber dağıtıma çıkacağız” dedi.

Sürecin iki meslek grubunda ciddi anlamda iş yükü oluşturduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Yalçın, bunlardan birinin sağlık, diğerinin ise PTT çalışanları olduğunu dile getirdi. Evde kalmanın yoğunlaşmasıyla e-ticaretin arttığını, bunun da ciddi anlamda bir iş yükü getirdiğini belirten Yalçın, “Arkadaşlarımız ihtiyaç sahiplerinin ücretlerinin dağıtılması, maske dağıtımı gibi konularda olağanüstü fedakarlıklar gösteriyor" dedi.

“VATANDAŞLAR KENDİLERİNİ PTT ÇALIŞANLARININ YERİNE KOYSUN”

Maske dağıtımı konusunda Eczacılar Birliği ile anlaşılmasının PTT çalışanları için önemli olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Geçtiğimiz hafta dağıtım merkezini ziyaret ettiğimizde arkadaşlarımız ile beraber sahaya çıkacağımı ifade etmiştim. Bugün bir empati yaparak arkadaşlarım ile birlikte maske dağıtımı yapacağım. Bu vesileyle bir teşekkürü ifade etmem lazım. Maske dağıtımı konusunda Eczacılar Birliği ile anlaşarak, eczanelerde maskelerin ücretsiz bulunabileceğine ilişkin hükümetin atmış olduğu adım son derece yerinde ve kıymetli. Yoksa PTT çalışanları olarak bu zorlu süreçte iş yükünün altında çok daha fazla strese sebebiyet verecekti” açıklamasında bulundu.

Bazı hizmet kurumlarında seyrekleştirme ile evden mesai yürüyebiliyorken, bu hizmet grubunda mesai sarf etmenin zorunlu olduğuna değinen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Toplumumuzu empatiye davet ediyoruz. PTT çalışanı olarak kendilerini bir düşünsünler" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5106/vatandaslar-kendilerini-ptt-calisanlarinin-yerine-koysun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.