KVKK, WhatsApp sözleşme dayatması için toplanıyor

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının ardından toplanma kararı aldı. Toplantıda mevzuatın genel hükümleri değerlendirilecek.
Murat Saltan
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 18:19
KVKK, WhatsApp sözleşme dayatması için toplanıyor

Milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlama uygulaması WhatsApp'ın, güvenlik sözleşmesi dayatması ardından Türkiye'den peş peşe hamleler gelmeye devam ediyor.

Rekabet Kurulu'nun konuya ilişkin soruşturma kararının ardından Kişisel Verileri Koruma Kurulu mevzuatın genel hükümleri ile kanundaki temel ilkeler yönünden değerlendirileceği ve gelişmeler hususunda kamuoyuna bilgi verileceği ifade edildi. 

Kişisel Verileri Koruma Kurumu WhatsApp uygulamasıyla ilgili yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı;

"Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Toplantıdan sonra bilgilendirme yapılacak

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://www.ankaramasasi.com/haber/513944/kvkk-whatsapp-sozlesme-dayatmasi-icin-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.