Mansur Yavaş ile Murat Köse arasında sert tartışma

Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse kar yağışının ardından yaşananlar nedeniyle ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı "Ne zaman öğreneceksiniz?" sözleriyle eleştirince Meclis karıştı.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 19:37
Mansur Yavaş ile Murat Köse arasında sert tartışma

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Meclis toplantısı Ocak ayı I.Birleşimi'nde, Başkan Mansur Yavaş ile Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse arasında tartışma yaşandı.

Murat Köse, geçtiğimiz günlerde yağan karın ardından Ankara'da yaşanan olumsuzluklar nedeniyle özür dileyen Başkan Yavaş'ı "Geçen senede oldu bu senede oldu. Ne zaman öğreneceksiniz?" sözleriyle eleştirdi.

Yavaş, Köse'nin sözlerini nezaketsizlik olarak nitelerken "Ne zaman öğreneceksiniz diye bir şey yok. Gökçek öğrenmiş mi her sene" diye cevap verdi.

İkili arasında yaşan tartışmada şu diyalog geçti;

Köse: Sayın başkan biz bu uygulamayla ilgili bir şey sorduk soru önergesi verdik Geçen senede oldu bu senede oldu. Ne zaman öğreneceksiniz diye sorduk. Sizin tutup geçmiş yıllardan örnek vermeniz. Su-i misal emsal olmaz
siz hukukçusunuz yani

Yavaş: Çok nezaketsizsiniz Murat Bey. Ne zaman öğreneceksiniz diye bir şey yok. Gökçek öğrenmiş mi her sene.  Lütfen.

Köse: Sizi sizle karşılaştırın.

Yavaş: Lütfen

Köse: Başkanım ben siz konuşurken konuşmadım müsaade eder misiniz? Ben diyorum ki geçmiş konuları sürekli gündeme getirerek bugünü örtemezsiniz.

    Yavaş: Siz tahrik ediyorsunuz ne zaman öğreneceksiniz diye. Sizin görev yaptığınızın 10 misli fazla belediye başkanlığı yapmış birisiyim Murat Bey.

    Köse: Benim sorum şu ama geçmişi sürekli getirerek bunu çözemezsiniz.

      Yavaş: İşinize gelince geçmiş ile övünüp işinize gelmeyince geçmişi göstermeyin diye bir şey yok. 

      Köse: Su-i misal emsal olmaz bu çok açık.

        Yavaş: Nereden örnek alacağız nereden kıyaslayacağız?

        Köse: Siz kendi döneminizden sorumlusunuz kendi döneminizde bunu özür dilemek yerine önlem almanız gerekiyordu organizasyon şemasını bende bunu söylüyorum sadece.

          Yavaş: İnşallah Mamak’ın kayıpları çıkarda görürüz.

          Köse: Mamak’ta yaşayan halkımız en üst nokta Zirvekenttir. Gitsin baksın arkadaşlarımız caddeleri dahi sizin süpürmediğiniz sizin tuzlama yapmadığınız yerleri biz yapıyoruz.

            Yavaş: Ona da gelince bir şey söyleyeyim. Bakın değerli arkadaşlarım belediye başkanı arkadaşlarım bu vesileyle bir şey söyleyeceğim. Hiçbir belediye başkanı arkadaşım Allah aşkına büyükşehirin hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım sizden de iyi yaparım karışmayın. Bakın siyasi sonucuna da razıyım. Siyasi sonucuna razıyım. Herkes kendi işini yapacak bu kadar basit. Ben ona göre ekibi kuracağım benim işime karışmayın. Eğer Büyükşehirin bir işini yaparsanız sizi şikayet ederim kamu zararı veriyor diye. Açık açık söylüyorum ben kendi işimi yapacağım. Bundan sonra böyle.

            (Mecliste alkış sesleri)

            Köse: Ne zamandan beri kendi işinizi yapmaya başlıyorsunuz bugünden itibaren değil mi? Güzel..,

              http://www.ankaramasasi.com/haber/513988/mansur-yavas-ile-murat-kose-arasinda-sert-tartisma
              İlginizi Çekebilir

              Yorumlar (0)

              Yorumunuz İletilmiştir.