Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısıtlamaları kademeli azaltacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgının hızının azaltıldığını, tedbirlerin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 19:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısıtlamaları kademeli azaltacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından koronavirüs tedbirlerinin kademeli olarak azaltılacağını belirtti.

Erdoğan, salgının hızının durdurulduğunu belirtirken,"Vaka sayısının belli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Her bireyin kendi tedbirlerini sıkı şekilde sürdürmesi şarttır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bugünkü kabine gündemimizin en önemli konusu Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde geriletmeyi başardık. Bu kazanımları korumak ve daha ileri taşımak için 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Salgın tedbirlerinin esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bunların en başında temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Her bireyin kendi tedbirlerini sıkı şekilde sürdürmesi şarttır.

Perşembe veya cuma aşılama başlıyor

"Türkiye, dünyadaki tüm aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakından takip etmekte, uygulama aşamasına gelen her ürünle ilgilenmektedir. Çin menşeli aşıyı ülkeye getirmeye başladık, 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman menşeli bir aşıyla ilgili anlaşmamızı yaptık, nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreci tamamlanır tamamlanmaz uygulamasına geçilecektir. Sayın Bakan, herhalde bu hafta sonuna kadar buna başlayacağız değil mi? Perşembe veya cuma olur diyor. İnşallah bu kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız yoğun bir gayret içindedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/513995/cumhurbaskani-erdogan-kisitlamalari-kademeli-azaltacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.