Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açıldı

Türkiye'nin ilk Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da açıldı.
Büşra Bayrak
|
12 Ocak 2021, Salı - 13:01
Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açıldı

Türkiye'nin ilk Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi düzenlenen törenle Ankara'da hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, geleneksel kültürleri yaşatmanın önemine değindi.

Çocuklara ve yarının geleceği gençlere geçmişin ihtişamını yaşatmanın gururunu taşıdıklarını belirten Kazancı, "Üstlendiğimiz misyonu dünyaya duyurmaya devam ediyoruz. Tesisimizin resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapıyoruz. Tesisimizin inşaatından bugüne gelmesinde çok büyük emeği olan konfederasyon başkanımız sayın Bilal Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

" At binenin, kılıç kuşananın"

"Geleneksel çocuk oyunlarını icra edilebileceğimiz alanlarımız, çocuk parkı alanlarımız ile yavrularımıza güzel bir mekan armağan ediyoruz." diyen Kazancı, şöyle devam etti:

"Bu alanda geleneksel kültürleri yaşatmayı gaye edinmiş ekibimizle, çocuklarımıza ve yarınımızın teminatı gençlerimize, geçmişin ihtişamını geleceğe taşımanın verdiği hazzı ve gururu yaşıyoruz. Biz biliyoruz ki daha alınacak çok yolumuz var. Bu yüzden 'At binenin, kılıç kuşananın.' dedik ve bu tesisimizi büyüklerimizin katkısıyla bitirdik."

Türkiye'de bir ilk

Tesisin genel özelliklerine değinen Kazancı, bu tesisin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayarak ülkenin diğer bölgelerinde de bu tarz tesisleri yaygınlaştırmak için seferberlik başlattıklarını belirtti.

Kazancı, " Ankara’nın merkezinde 32 dönümlük alanda doğa ile iç içe ailelerin gönül rahatlığıyla gelip kültürel etkinlikler yapabilecekleri tesisimizde toplam 220 sporcu 3 farklı spor dalında 20 eğitimli ve cins at ile hizmet vereceğiz. Genç kardeşlerimize 900 metrekare kapalı ve 2 bin 400 metrekare açık olmak üzere binicilik manejlerimizle ata sporumuz olan atlı biniciliği bütün vatandaşlarımızın istifade edebileceği spor dalına dönüştürdük. Uluslararası standartlara uygun 2 bin 400 metrekare açık, 200 metrekare kapalı ve aileye özel kapalı 110 metrekare ok alanlarımız ile geleneksel okçuluğun eğitimini yaygınlaştırırken aynı zamanda olimpik okçuluk müsabakalarına da sporcular hazırlıyoruz. Bu minvalde Türkiye’de ilk olan geleneksel spor tesisimizi ülkemizin diğer bölgelerinde de yaygınlaştırmak için yerel yönetimlerimizle işbirliğimiz Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak tabiri caizse bir seferberlik başlatmış durumdayız." dedi.

"Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum"

Geleceğin, ancak geçmişine sahip çıkanların olacağını vurgulayan Kazancı, "Bu inançla çıktığımız yolda bizleri yalnız bırakmayarak tesisimize teşrif buyurduğu için sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/514748/geleneksel-sporlar-genclik-ve-spor-kulubu-tesisi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.