CHP yönetiminden yeni parti iddialarına cevap!

Ankara Masası
|
30 Temmuz 2020, Perşembe - 20:04
CHP yönetiminden yeni parti iddialarına cevap!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili " 37. Olağan Kurultay CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. Bu tür üretilen haberlerle CHP'nin, CHP'li milletvekillerinin kaybedecek zamanı yok" diye konuştu.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu'nun Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağını iddia etmesi siyasi kulislere bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif isimlerden olan İnce hakkındaki bu iddia CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a soruldu.

"KAYBEDECEK ZAMANI YOK"

Öztrak, "Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılacak bazı milletvekilleri ile bayram sonrası parti kuracağı iddia ediliyor. Değerlendirmeniz ne olacak?" sorusuna, 37. Olağan Kurultay'ın CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayı olduğunu, bu tür üretilen haberlerle CHP'nin, CHP'li milletvekillerinin, yöneticilerin, delegelerin ve üyelerinin kaybedecek zamanı olmadığı cevabını verdi.

"O KOLTUĞU DERHAL TERK ETMELİDİR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamalarına ilişkinde konuşan Öztrak, şu şekilde konuştu;

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş daha önce de Mustafa Kemal Atatürk dönemini lanetlemişti, yapılanları lanetlemişti. Şimdi de bakıyoruz Ayasofya'nın müze olması kararıyla yeniden ibadete açılması kararı arasındaki dönemi 'Fetret Devri' olarak nitelendiriyor. Fetret Devri ne demek? İki peygamber arasında veya iki padişah arasında boş kalan dönem demek. Kim geliyor? Nedir yani? 'Fetret Dönemi' diyerek Ayasofya'nın açılmasından sonra ne olacağını kastediyor Sayın Diyanet İşleri Başkanı? Bugün Diyanet İşleri Başkanı'nın oturduğu koltuk Rıfat Börekçi'nin koltuğudur. O koltukta oturan hiç kimse Dürrizadelik taslayamaz. Diyanet İşleri Başkanı'nın neyi kastettiğini, neyi söylediğini anlamak giderek güçleşiyor. Kendi de zaman zaman anlamakta güçlük çekiyor, kalkıyor bir de tevil etmeye kalkıyor. Ama zırva tevil kaldırmıyor. Diyanet İşleri Başkanı o koltukta Dürrizade rolü oynamaya devam edecekse o koltuğu derhal terk etmelidir. Milleti daha fazla üzmemelidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/51495/chp-yonetiminden-yeni-parti-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.