Erdoğan: Yunanistan gerginlikten vazgeçsin

Avrupa Birliği ülkeleri büyükelçilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilime değindi. "Yunanistan'ı gerginliği artıracak hamlelerden vazgeçmeye davet ediyoruz" diyen Erdoğan, AB'yi de özeleştiri yapmaya çağırdı. Cumhurbaşkanı AB'ye tam üyelik hedefinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini de kaydetti.
Ankara Masası
|
12 Ocak 2021, Salı - 14:34
Erdoğan: Yunanistan gerginlikten vazgeçsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileri ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgınına ilişkin, "İnsan deneyi aşamasındaki yerli aşılarımızı gerekli onayların ardından milletimiz ile tüm insanlığın hizmetine sunacağız." dedi.

Yunanistan'a uyarı

Doğu Akdeniz'deki gerilime değinen Erdoğan, "Yunanistan navtex ilanı gibi amacı belli imkanı sahaların yüzde 10'unu kullanarak yeni bir gerginlik yaratacak kadar ileri gitmiştir. Yunanistan'ı gerginliği artıracak hamlelerden vazgeçmeye davet ediyoruz. İstikşafi görüşmelerin yeni bir dönemin haberi olacağına inanıyorum. AB de samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor. AB, hayır diyen Rum tarafını üyelikle ödüllendirdi. Türk tarafı ile son dönemde üst düzey hiçbir temas olmadı." ifadelerini kullandı.

"AB'ye tam üyelikten vazgeçmedik"

AB'ye üyelik konusuna açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Portekiz'in AB dönem başkanlığında olumlu başlıklarda olumlu gelişme sağlanmasını bekliyoruz. Nihai hedefimiz olan tam üyelikten hiçbir zaman vazgeçmedik. Türkiye AB ailesinde hak ettiği yeri almalı. Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye'nin üyeliğe alınmasıyla giderilecektir. Ülkemizin 60 yılı bulan üyelik süreci nasıl bizim için stratejik bir tercihse AB'nin ülkemizi tam üyeliğe kabul etmesi de birliğin geleceği açısından ontolojik bir tercih olacaktır." şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/515210/erdogan-yunanistan-gerginlikten-vazgecsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.