Polatlılara güzel haber!

Ankara’nın Polatlı ilçesinin Türkiye çapında ün kazanmış soğanı coğrafi işaret belgesi aldı.
Ankara Masası
|
12 Ocak 2021, Salı - 21:14
Polatlılara güzel haber!

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, geçen yıl Polatlı soğanı için yaptıkları coğrafi işaret başvurusunun olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Türkiye'nin soğan ihtiyacının yüzde 36'sını karşılayan Polatlı soğanına coğrafi işaret belgesi verildi.

10 ayda sonuçlandı

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odasının katkılarıyla nedeniyle teşekkür eden Sakarya, 10 ay gibi kısa sürede coğrafi tescil başvurusunun onaylamasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Polatlı'nın ilk işaret alan ürünü

Sakarya, "Türkiye'nin soğan ihtiyacının yüzde 36'sını karşılayan Polatlı soğanı coğrafi işaretini alarak ilk marka tescilini gerçekleştirdi. Polatlı'nın artık coğrafi işaretli bir ürünü var." dedi.

Emeği geçenlere teşekkür etti

"Polatlı soğanının markalaşarak değerine değer katacağına şüphemiz yok. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da her platformda belirttiği üzere zenginleşmenin yolu coğrafi işaretli ürünler ile olur. Bizler de elimizdeki kıymetlere değer katmak için çalışacağız." diyen Sakarya, bu süreçte kendilerine destek sunan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Burhanettin Sütçü ile Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ve personeline teşekkür etti.

Diğer ürünler için çalışma yürütülüyor

Sakarya ayrıca, Polatlı çorbası, gözleme ve karadutlu pekmezi için de coğrafi tescil çalışması yürüttüklerini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/517398/polatlilara-guzel-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.