Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretine ilişkin, "Bir diyalog kurulmuş, bir adım atılmış, bir ziyarette bulunulmuş, bunu ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek var." ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Ocak 2021, Çarşamba - 14:40
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  partisinin genel merkezinde düzenlediği ve sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanan basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Her zaman ülkenin refahını ve huzurunu öncelediklerini belirten Karamollaoğlu, Türkiye'nin sorunlarının diyalog yoluyla çözülebileceğini, bu nedenle sorunların çözümü için muhatap ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Temel Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her görüşten, her siyasi partiden ve her anlayıştan insanlarla ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yolları aramaya bundan sonra da devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkenin ve milletimizin derdini, sıkıntısını iyi biliyoruz. Ülkemizin ve tüm insanlığın yaşadığı acıları ta kalbimizde hissediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının, Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan Asiltürk Bey'i ziyaretini de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Bir diyalog kurulmuş, bir adım atılmış, bir ziyarette bulunulmuş, bunu ne çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek var."

"Siyasi partiler arasında görüşmelerin yapılmasından yanayız"

Karamollaoğlu, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Asiltürk'ü ziyaretinin ardından Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'yla anılmaya başlandığına" ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kimsenin düşüncesine, fikrine, sözüne ket vuracak halimiz yok. Herkes istediği gibi yorumlar. Türkiye'de siyasi partiler arasında, farklı görüşe sahip topluluklar arasında mutlaka benzer görüşmelerin yapılmasından yanayız. Bunu da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Böyle bir adımın atılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Garipsemiyorum da ama bu ittifak manasına, bilmem hemen kararlar verilmiş, bilmem neler olacakmış, bunlar, medyada zaten herkesin kafası bu gibi noktalara gelince bayağı hızlı çalışıyor. Suni gündem oluşturmak bizim Türkiye'de düşünür geçinenlerin bir numaralı becerisi. Onu iyi yapıyorlar ama o bir netice doğurmaz. Onu ifade edeyim."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/518104/saadet-partisi-genel-baskani-karamollaoglundan-oguzhan-asilturk-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.