Kısıtlamalar esnetilecek mi?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, riskli grupların aşılanması durumunda şubat ayında kısıtlamaların esnetilebilineceğini söyledi.
Ankara Masası
|
13 Ocak 2021, Çarşamba - 23:49
Kısıtlamalar esnetilecek mi?

Bilim Kurulu'nun ardından koronavirüs aşısı olan Prof. Dr. Ateş Kara, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu.

"Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz"

Prof. Dr. Ateş Kara, "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiasıyla ilgili "Bizim öncelikle birkaç parametreyi birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Bir an evvel kendimizi, kontrollü ve yeni normal kurallar çerçevesinde bir normale dönüşe hazırlamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Öncelikle bizim temel amacımız sağlık ve olmazsa olmazımız kayıplarımızı azaltmak. Ama hemen bunun arkasında bir planlamanın olması gerekiyor. O bakımdan aşılar çok önemli. Özellikle kayıplarımızı hızla azaltabilirsek, risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/519566/kisitlamalar-esnetilecek-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.