Papazın Bağı'nda kirli su paniği

Ankara’nın Çankaya ilçesinde açıktan akan kirli su vatandaşların tepkisini topladı.
Zeliha Demirci
|
15 Ocak 2021, Cuma - 12:52
Papazın Bağı'nda kirli su paniği

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Büyükesat Mahallesi ile 100. Yıl Mahallesi’ni birbirine bağlayan Papazın Bağı mevkiinde açıktan akan kirli su vatandaşları tedirgin etti. İnsan sağlığı açısından tehlikeli olduğu düşülen su bölgede yaşayanları adeta isyan ettirdi. Ağaçlık alandan geldiği tahmin edilen ve eğimle birlikte Lösev Hastanesi’nin önüne kadar ulaşan sudan rahatsız olan vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. Ankara Masası'nın ulaştığı ASKİ yetkililerinin inceleme başlatacağı öğrenildi.  

İş yerine varmak için her sabah bu yolu kullandığını söyleyen Çağrı Aktaş, “Yağan her yağmurun ardından kirli su akmaya başlıyor ve buradan geçmek için tümseklere tırmanmak zorunda kalıyoruz. Okullar açıkken anneler çocuklarını geçirmek için bu suya basmak durumunda kalıyordu.” dedi.

Akan suyun pandemi döneminde daha da tedirgin ettiğini ifade eden mahalle sakinlerinden Sema Yılmaz ise şöyle konuştu: “Yağmur kokusu duymak için pencereyi açtığımda bu suyun pis kokusuyla karşılaşıyorum.  Özellikle hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı bu dönemde bu manzara ile karşılaşmak beni rahatsız ediyor.”

Uzun süredir burada oturduğunu dile getiren Murat Bostan da, “Burada oturduğum yıllar boyunca şahit olduğum bir durum bu. Çocukların oynadığı, hayvanların yaşadığı bölgeye birikmesi çok üzücü bir durum.” ifadelerini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/524043/papazin-baginda-kirli-su-panigi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.