Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siber vatan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde siber vatana, hem teknik altyapımızı güçlendirerek hem ilhamını kendi medeniyetimizden aldığımız içerik üretimimizi artırarak sahip çıkmakta kararlıyız." dedi.
Ankara Masası
|
15 Ocak 2021, Cuma - 15:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan siber vatan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi'nde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programında konuştu.

"Yeni bir dönem başlıyor"

"Önümüzde yeni bir dönem başlıyor. Bu devrin adı dijital çağdır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital çağın ham maddesi veri. Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Biz dayatmaları dijital faşizm olarak tanımladığımızda birileri rahatsız olmuştu." ifadelerini kullandı.

"Siber vatana sahip çıkmakta kararlıyız"

Erdoğan şu şekilde devam etti: "Yeni dönemde vatan savunmamızı, denizde mavi vatanı olduğu gibi, dijital dünyada siber vatanı da içine alacak şekilde genişleteceğiz. Önümüzdeki dönemde siber vatana, hem teknik altyapımızı güçlendirerek hem ilhamını kendi medeniyetimizden aldığımız içerik üretimimizi artırarak sahip çıkmakta kararlıyız. Küresel düzendeki değişimde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için bu meseleyi çözmemiz gerekiyor. Sanatın, kültürün gelişmesi bir iklim meselesidir. Kültür ve sanatta etkileşim elbette olacaktır ama biz uzunca bir dönem tek taraflı dayatmaya maruz kaldık. Sadece taklit ederek özgün eserler ortaya konamayacağı gerçeği nihayet kabul edilmeye başlandı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/524847/cumhurbaskani-erdogandan-siber-vatan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.